Teknoloji

Bixby 2.0 Samsung Galaxy Note 9 ile birlikte gelecek

bixby 2.0Bixby 2.0 hakkındaki ilk işaret, geçtiğimiz şubat ayının sonunda verilmişti. Samsung cephesinden yenilenen Bixby’nin çıkışı konusunda bir ipucu daha geldi.

Samsung’un dijital asistanı Bixby’yi geliştirmeyi planladığı bir sır değil. Şirketin önemli rakiplerinin pek çoğunun müşterilerini yapay zekâ ile cezbetmeye çalışması, bunu bir zorunluluk hâline getiriyor. Güney Koreli elektronik devi, Bixby’nin yeni versiyonunu 2018’de piyasaya süreceği ikinci amiral gemisinde kullanıma sunacağını daha önce duyurmuştu.

The Korea Herald gazetesine konuşan Samsung’un yapay zekâ merkezinin şefi Gray G. Lee, bu duyuruyu biraz daha somut sözlerle bir kez daha yaptı. Lee, Galaxy Note 9’un Bixby’nin gelişmiş versiyonuyla birlikte geleceğini dile getirdi.

Lee, yeni Bixby ile gelecek özellikler hakkında da bazı ipuçları verdi. Samsung’un yapay zekâ şefinin dile getirdiği özellikler arasında gelişmiş doğal dil işleme süreçleri, ses dayanıklılığı kapasitesi ve daha hızlı tepkime süresi öne çıkıyor.

Samsung Bixby’yi hızlandırmak adına yapay zekâ teknolojileri üzerinde mesai yapan çalışan sayısını 1000’in üstüne çıkarmıştı. Bixby’nin yıl sonuna kadar 14 milyon Samsung markalı üründe aktif olarak kullanılması planlanıyor.

Bixby 2.0 ile birlikte gelecek Samsung Galaxy Note 9, büyük ihtimalle ağustos ayında tanıtılacak. Akıllı telefonun eylül ayında satışa sunulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER