Teknoloji

BitTorrent tarayıcı üzerinden indirmeler için Torque adlı JavaScript arayüzünü tanıttı

BitTorrent’in noktadan noktaya indirme sistemi büyük bir kullanım alanına sahip. Ancak birçok insan torrent dosyaları için hangi masaüstü yazılımı kullanacağı konusunda kafa karışıklığı yaşıyor. Yeni tanıtılan bir sistem ise sosyal medya, video akıtma veya bunun gibi kullanımlar için yeni bir protokol başlatabilir.

Torque adı verilen JavaScript arayüzü web geliştiricilerinin BitTorrent’i tarayıcı eklentilerine kolayca kullanmalarına olanak sağlayan özelleştirilmiş torrent istemcisi olma özelliği taşıyor. Şu an alfa sürecinde olan bu araç torrent dosyalarını normal web indirme süreçlerine çeviren veya onları sosyal ağlara entegre eden mevcut ve gelecek çeşitli araçlarda gösteriyor.

Dosya dağıtımını kolaylaştıran bir yol olsa da, BitTorrent genellikle korsanlıkla birlikte anılır hâle geldi. Dropbox da BitTorrent dosyalarının servisine doğrudan indirilmesine olanak sağlayan bir uygulamayı geçtiğimiz günlerde engellemişti. Torque sayesinde torrent dosyaları daha kolay erişebilir ve daha az tehdit arz eden hâle gelebilir. Yazılımcılar bu araçla ilgili daha fazla bilgiyi GitHub üzerinde bulabilir.

İlgili >> GitHub, BitTorrent

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER