Eğlence

BitTorrent Shoot ile mobil cihazlar arasında hızlı medya paylaşımı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

bittorrent-shoot-170615-1

BitTorrent, uzun videoları ve çok sayıda fotoğrafı buluta yüklemeden cihazlar arasında paylaşmayı mümkün kılan yeni bir uygulama yayınladı. Şirket, BitTorrent Shoot adını verdiği uygulamada önceliğin kullanıcı gizliliğini korumak olduğunu belirtmeyi ihmal etmedi. BitTorrent Shoot ile paylaşılan içerikler doğrudan doğruya cihazlar arasında transfer ediliyor. Oldukça basit bir arayüze sahip olan uygulamada kullanıcılar, göndermek istedikleri dosyaları seçiyor. Dosya seçiminin ardından BitTorrent Shoot, bir QR kodu oluşturuyor ve alıcılara hızlı bir taramanın ardından paylaşılan belgelere erişim izni veriyor.

BitTorrent Shoot’un önemli özelliklerinden birisi de, kullanılan cihazdan bağımsız olarak dosya paylaşımını kolaylaştırması. Özellikle farklı işletim sistemindeki cihazlar arasındaki dosya paylaşımında yaşanan sıkıntılar göz önüne alınınca BitTorrent Shoot’un sağladığı imkanlar daha fazla anlam kazanıyor. BitTorrent daha önce de P2P dosya paylaşım uygulaması Sync ile cihazlar arasında dosyaları eş zamanlama fırsatı sunmuştu. BitTorrent Shoot ise Sync’e kıyasla daha kullanıcı dostu olan tasarımıyla dikkat çekiyor.

bittorrent-shoot-170615-2

BitTorrent Shoot’u iOS, Android ve Windows Phone kullanıcıları ücretsiz olarak indirebiliyor. Ancak üç dosya paylaşımının ardından uygulamayı limitsiz kullanmak için 1,99 dolar ödemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER