Teknoloji

BitTorrent News önümüzdeki hafta yayına başlıyor

bittorrent newsBitTorrent uzun süredir başkalarının çevrim içi ortamda içerik dağıtmasına yardımcı oluyor. Ancak şirket önümüzdeki haftadan itibaren kendi içeriklerini üretmeye başlıyor. BitTorrent News adında bir TV kanalı kuran BitTorrent, izleyicilerine siyaset ve spor haberleri ulaştıracak.

Kanalın yayını önümüzdeki pazartesi günü ABD’nin Cleveland şehrinde gerçekleştirilecek Cumhuriyetçi Parti Kongresi ile başlayacak. BitTorrent kongre süresince yaklaşık 10 ila 12 saat yayın yapmayı planlıyor. Bu yayını önümüzdeki hafta Philadelphia’da gerçekleştirilecek Demokrat Parti Kongresi’nden yapılacak yayın izleyecek. Kongre yayınlarının ardından kanalın politik dozunun biraz daha aşağıya çekilmesi ve yayınların daha geniş bir kitleyi kapsaması bekleniyor.

BitTorrent News BitTorrent Live üzerinden izlenebilecek

BitTorrent’in haber kanalı BitTorrent Live üzerinden izlenebilecek. Bir canlı yayın platformu olan BitTorrent Live’a ise şu an için sadece Apple TV aracılığıyla erişilebiliyor. Platformun yakında OS X’e de gelmesi bekleniyor. iOS ve Android üzerinden de BitTorrent Live’ın hizmetlerinden faydalanmanın mümkün olacağı belirtilse de, bunun kısa vadede gerçekleşmesi öngörülüyor.

Tıpkı geleneksel BitTorrent dosyaları gibi, BitTorrent canlı yayınları da P2P yöntemiyle dağıtılacak. Böylelikle BitTorrent prodüksiyon maliyetlerini kısma fırsatını yakalıyor.

BitTorrent haber kanalını Harrison Bohrman yönetecek. Bohrman daha önce Vice ve CNN’de görev yapmıştı. Daha önce Al Jazeera bünyesinde çalışan deneyimli isimler de BitTorrent News kadrosunda yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER