Teknoloji

BitTorrent kullanıcıların 1 TB’ye kadar dosya göndermesine izin veren SoShare beta sürümünü yayınladı

BitTorrent yıllanmış bir problem olan çok büyük boyutlu dosyaların transferi için yeni bir adım atıyor. BitTorrent’in yeni aracı SoShare kullanıcıların 1 TB boyutundaki dosya ve klasörleri göndermesine yardımcı olacak. Söz konusu veri miktarının çok büyük olduğu hatta pek çok kullanıcının sabit sürücüsünden daha büyük olduğu bir gerçek. ”Bu kadar büyük veri transferine kimin ihtiyacı olabilir?” sorusu akıllara düşerken, BitTorrent’ten yapılan açıklamada servisin yaratıcı profesyonellere ve her gün düzenli olarak dosya transferi gerçekleştiren diğer kullanıcılara odaklanacağı belirtildi.

bittorrent-soshare-19022013

Servisin uygulama kısmına bakıldığındaysa SoShare’in dağıtılmış transferlere izin verdiği, ancak bu esnada sürekli erişim için bulutta bir adet ana kopyayı sakladığı ifade edildi. Ancak ”dağıtılmış transferler” kavramının SoShare’de nasıl işlediği biraz muallakta kalmış durumda. Kullanıcıların halen paylaşmak istedikleri dosyaya birinin erişmesini sağlamak için o dosyanın tamamını yüklemek zorundalar. Bu durum bant genişliği koşuluna takılmadan 1TB’lık dosya transferi deneyimini test etmek isteyen yaratıcı profesyoneller için bir sorun teşkil edebileceğe benziyor.

Bunun dışında SoShare kullanılması son derece basit bir servis olarak göze çarpıyor. Küçük bir eklentiyi yükledikten sonra her şeyi web tarayıcısı üzerinden gerçekleştirmek mümkün oluyor. Kullanıcılar paylaşmak istedikleri dosyaları seçip, alıcıların e-posta adreslerini girdikten ve konu kısmına bir açıklama ekledikten sonra yükleme işlemi başlıyor. Dosyalara erişim sağlandığı zaman SoShare dosya sahibini bilgilendiriyor. Dosyalara maksimum erişim süresi 30 gün olsa da dosya sahipleri diledikleri noktada bu erişimi sonlandırabiliyorlar. 1 TB’lık dosya limitiyle SoShare dosya paylaşımı için sağlam ve kullanışlı bir seçenek olarak kulanıcıların karşısına çıkıyor.

İlgili >> BitTorrent

İLGİLİ HABERLER