Eğlence

BitTorrent canlı video yayınına izin veren uygulama çıkarıyor

Akıllı telefon sahipleri pek yakında BitTorrent’in yeni uygulamasını kullanarak cihazları aracılığıyla canlı video yayını yapabilecek. BitTorrent geçtiğimiz yıl da ücretsiz canlı video yayını gerçekleştirilebilmesi için BitTorrent Live isimli platformu devreye sokmuştu. Bu platformun diğer canlı yayın servislerinden farkı ise görüntünün tek bir sunucu üzerinden dağıtılmak yerine P2P mantığı üzerinden paylaşılması. Kullanıcılar canlı yayınlarını önce kendilerini izleyen birkaç kişiye iletirken, izleyicilerin de yayının çeperine genişlemesine katkıda bulunmasıyla birlikte bu çeper genişliyor. Halihazırda sadece masaüstünde bu platform kullanılabiliyor, ancak BitTorrent’ten yapılan açıklamaya göre, BitTorrent Live’ın mobil uygulaması da bu yıl içinde hazır hale gelecek. Uygulamanın özellikleri ve hangi mobil işletim sistemleri için yayınlanacağı ise şu an için bilinmiyor.

bittorrent-live-beta-130313

BitTorrent Live halen beta sürecinde. Ancak şirketten yapılan açıklamaya göre, geride kalan bir yıllık dönem içinde servis ciddi bir aşama kaydetmiş durumda. BitTorrent Live’ın mobil uygulaması henüz tam anlamıyla hazır hale gelmeden, bir alfa versiyonu şeklinde yayınlanacak. Ancak buradaki eksikliğin uygulamadan ziyade geliştirme protokolünden kaynaklanıyor olması muhtemel gözüküyor. BitTorrent Live’ın masaüstü sürümünde de yeterli izleyici sayısı bulunmadığı zamanlarda yayın iletiminde çeşitli sıkıntılar yaşansa da, şirket daha sonra çeşitli düzenlemelerle bu sorunun etkisini azaltmayı başarmıştı.

Bireysel ve küçük çaplı yayıncılar için BitTorrent Live, benzer platformların da varolduğu bir ortamda şu an için fazla anlam ifade etmiyor. Ancak çok sayıda içeriği paylaşmak için ucuz bir yol arayan ve bu paylaşımlar esnasında kesesini biraz doldurmak isteyen yayıncılar için BitTorrent Live makul bir seçenek olabileceğe benziyor.

İlgili >> BitTorrent

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER