Teknoloji

BitTorrent yeni mesajlaşma platformu Bleep’i duyurdu

bittorrent-bleep-310714

Giderek kalabalıklaşan mesajlaşma uygulamaları pazarına BitTorrent de Bleep ile katıldı. Bleep’in Google Hangouts ve Skype gibi muadillerine kıyasla en önemli farkı ise merkezsiz bir iletişim platformu sunması ve özellikle kullanıcıların meta verileriyle gizliliğini korumak için tasarlanmış olması.

BitTorrent’in resmi blogu üzerinden yapılan açıklamayı kaleme alan Jaehee Lee, ana fikirlerinin sohbetlere dağıtılmış teknolojiyi uygulamak olduğunu belirtti. Böylelikle sunuculara olan ihtiyacın ortadan kalktığını sağlayan Lee, sohbet iletişiminin merkezi bir şirket sunucusuna gönderilmek yerine kişisel sunuculara yeniden dağıtıldığını ifade etti. Kısacası Bleep P2P formatında iletişim kurmayı mümkün kılarken, BitTorrent kullanıcıların sohbetlerini izlemediğinin altını çiziyor.

Bleep’in daha açık bir interneti teşvik etme amacıyla tasarlandığını belirten Lee, kullanıcıların böylelikle herhangi bir kulak misafirinden çekinmeden sohbet edebileceklerini ifade etti. Ancak Bleep’in geniş bir kitleye yayılması için önünde uzun bir yol bulunuyor. Halihazırda alfa testi sürecinde olan Bleep’i sadece Windows 7 ve 8 platformları destekliyor.

İLGİLİ HABERLER