Teknoloji

Bitly tasarımını yeniledi, yeni bir iPhone uygulaması çıkardı

Bitly adlı URL kısaltma servisi yepyeni bir görünümle karşımıza çıktı. Yeniliklerle birlikte daha sosyal bir hava kazanan bu servis daha önce olduğu gibi bağlantıları kısaltmaya ve paylaşmaya olanak sağlayacak. Bitly kısaltılan bağlantıları “bitmark” olarak adlandırmaya başladı ve site artık size arkadaşlarınızın paylaştığı bağlantılara göre tavsiyeler sunmaya başladı.

Network (ağ) olarak adlandırılan yeni bir bölümde Twitter’ınkine benzer bir zaman çizgisi bulunuyor, burada Twitter ve Facebook’ta takip edilen veya arkadaş olunan, aynı zamanda Bitly’de de bulunan kişilerin bitmark’larla yaptıkları paylaşımları gösteriyor. Kaydedilen bitmark’lar demetler hâline getirilip arkadaşlarla da paylaşılabiliyor. Aynı şekilde kaydedilen bu bitmark’lar özel adlarla ve notlarla desteklenip kolay bulunmaları sağlanabiliyor.

Bitly sitesi dışında alternatif erişim kanallarını da güncelledi. Yenilenmiş bir yer imleme aracı ve Chrome eklentisi de bunlar arasında yer alıyor. Her ikisi de bitmark’a detay eklemeye ve sonrasında bunları arkadaşlarla paylaşmaya izin veriyor. Yepyeni bir iPhone uygulaması da çıkanlar arasında yer alıyor. Ancak bu uygulama özellikler açısından temel seviyenin ötesine geçemiyor. iPhone uygulaması sayesinde kaydedilen bağlantıları görüntüleme ve yönetme, yeni bağlantıları ekleme gibi işlevler mümkün kılınıyor. Uygulamanın diğer platformlara ne zaman geleceği hakkındaysa bir bilgi yok.

İlgili – Bitly Blog
İlgili – Bitly (App Store)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER