Manşetler

Bitcoin değeri 50 bin dolar seviyesinin altına indi, düşüş devam edecek mi?

bitcoin ethereum
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Daha bir hafta önce, 14 Nisan’da 63 bin dolar seviyesinin üzerine çıkarak art arda rekorlar kıran Bitcoin’in piyasa değeri, bir hafta sonra neredeyse bir ayın en düşük seviyesine geriledi. Haberi yayına hazırladığımız sırada Bitcoin’in değeri 48 bin 354 dolar seviyesindeydi. Böylelikle Bitcoin, iki ay öncesindeki değerlerinin seviyesine inmiş oldu. Peki, bu aşağı yönlü gidiş devam edecek mi?

Insider sitesine konuşan, Delta Exchange CEO’su Pankaj Balani, “BTC, bu maraton boyunca kutsallığını koruduğu 50 [günlük hareketli ortalama] desteğinin altına düştü ve burada daha fazla dezavantaj var gibi görünüyor.” dedi. Bitfinex’in CTO’su Paolo Ardoino ise, Insider’a verdiği demeçte, Bitcoin’deki düşüşün, özellikle Ethereum gibi diğer coinlerdeki artışa atfedilebileceğini söyledi.

Ethereum, perşembe günü% 8,5’e kadar yükseldi ve 2,560 doların üzerinde yeni bir rekor kırdı ve kripto para biriminin piyasa kapitalizasyonunu ilk kez 300 milyar dolara yaklaştırdı. “ETH bu ay BTC’den daha iyi performans gösterdi ve [tüm zamanların en yüksek seviyesine] meydan okuyacak gibi görünüyor,” dedi Ardoino. Bitcoin’in güvenli bir liman varlığı olarak yerini korurken ve enflasyona karşı koruma sağlamaya devam ettiğini de dile getirdi.

Kripto varlık komisyoncusu Voyager Digital’in kurucu ortağı ve CEO’su Stephen Ehrlich ise, Insider’a verdiği demeçte, Bitcoin’in oynaklığının zaman içinde giderek azaldığını söyledi. Son zamanlardaki keskin hamleler bile, geçmişe kıyasla oynaklıkta bu kadar büyük bir artış görmediğini söyledi.

Genel olarak, dijital bankacılık platformu Oxygen’da Kıdemli Başkan Yardımcısı ve iş geliştirme ve stratejik ortaklıklar başkanı olarak görev yapan Ryan Conway de dahil olmak üzere uzmanlar, Bitcoin üzerinde yükselişe devam edeceği yönünde fikir birliğinde bulunuyor.

Conway, “Bu hafta kısa vadeli dalgalanmalara yol açabilecek birkaç dış faktör olmasına rağmen, altın ve hatta büyük itibari para birimlerinin yerini alma potansiyeline sahip bir değer deposu ve enflasyona karşı bir önlem olarak gerçek faydayı kanıtladığı için, uzun vadede Bitcoin’de yükselişin devam edeceğini düşünüyorum.” dedi.

Türkiye’de kriptopara gündemi Thodex ile çalkalanıyor

Bitcoin piyasa değerinde yaşanan bu düşüş tam da Türkiye’deki büyük kriptopara borsalarından biri olan Thodex’in büyük vurgununa denk geldi. Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer, 2 milyar dolar değerinde kriptopara ile yurt dışına kaçtı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığı, kriptopara borsası Thodex’in Türkiye’de bulunan finansal kuruluşlar nezdindeki hesaplarına bloke koydu. Özer hakkında kırmızı bülten çıkarılırken, soruşturması kapsamında İstanbul merkezli 8 ilde gerçekleştirilen operasyonda haklarında gözaltı kararı verilen 78 kişiden 62’si yakalandı.

İLGİLİ HABERLER