Teknoloji

Bitcoin değeri 33 bin doların altına indi, daha alt seviyeler test edilebilir

bitcoin değeri

Bitcoin zorlu bir hafta sonunu geride bıraktıktan sonra pazartesi günü de düşüşünü sürdürüyor. Haberi yayına hazırladığımız sırada kontrol ettiğimizde görülen 32850 dolar civarındaki Bitcoin değeri son 24 saatte yüzde 5’in üstünde değer kaybının olduğunu gösteriyor.

Bu, Bitcoin için art arda beşinci düşüş gününe işaret ediyor. Ayrıca piyasa fiyatının, geçtiğimiz kasım ayında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69 bin doların yarı seviyesinin de altına indiği gösteriyor.

Üstelik düşüş Bitcoin’e has değil. İkinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum da hafta sonunun başlangıcından bu yana yüzde 5’i aşan düşüşle 2383 dolara geriledi.

Cuma gününden bu yana Bitcoin, 2022’nin ilk birkaç ayında salındığı 35000 ila 46000 Amerikan doları aralığından düşerek üç aylık yükselen trend çizgisinin altına düştü. Analistler şimdi, fiyatlardaki düşüşün yeni bir dönemin başlangıcı olabileceğini gösteriyor. Çünkü Bitcoin’in değeri Temmuz 2021’de görülen son bir yıllık en düşük seviyesine giderek yaklaşıyor.

Algoritma tabanlı bir kripto yatırım platformu olan Mudrex’in CEO’su Edul Patel, Bloomberg‘e “Düşüş eğiliminin önümüzdeki birkaç gün boyunca devam etmesi muhtemel.” dedi ve Bitcoin’in 30000 dolar seviyesini test edebileceğini belirtti.

Kurumsal ve profesyonel yatırımcılar, kripto para biriminin değişken yapısını üstesinden gelip piyasaya hakim olmaya başladıkça, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin fiyatları giderek artan bir şekilde piyasayla birlikte hareket etmeye başladı.

Fortune’un belirttiği gibi, Bloomberg verilerine göre Bitcoin’in 40 günlük S&P 500 kıyaslamasının rekor seviyedeki 0.82’de korelasyonu, yatırımcıları piyasanın daha güvenli köşelerine çekilmeye yönlendiren herhangi bir şokun, daha riskli teknoloji hisselerini ve kripto para birimlerini diğer varlıklardan daha kötü vurma eğiliminde olduğunu gösteriyor.

Bitcoin’in son birkaç gündeki düşüşü, Kasım 2021’de fiyatının 69 bin dolara ulaştığı boğa koşusunun tamamen tersine döndüğü şeklinde de yorumlanıyor. Singapur merkezli kripto borsası Vauld’un CEO’su Darshan Bathija, Bloomberg’e verdiği demeçte, “Yükselen enflasyon korkuları ışığında, çoğu yatırımcı riskten kaçınma yaklaşımı benimsedi, riski azaltmak için hisse senedi ve kripto satıyor.” dedi.

İLGİLİ HABERLER