Teknoloji

Bitcoin değeri 20 bin dolar seviyelerine kadar geriledi

bitcoin değeri

Bitcoin değeri geride kalan hafta sonundan bu yana düşüş gösteriyor. Geride kalan saatlerde, kripto para biriminin değeri 20 bin 800 Amerikan dolarına kadar geriledi. Böylelikle 20 bin dolarlık psikolojik fiyat seviyesinin sınırlarına gelinmiş oldu. Uzmanlar, Bitcoin’in bu destek noktasından konsolidasyonuna yeniden başlayacağını düşünüyor.

11 Haziran’da kripto para borsasının ayıları başarılı olmuş ve 28 bin 128 dolarlık desteği kırmayı başarmıştı. Son keskin düşüş, üç haftadır 28 bin 630 dolar ile 32 bin 000 dolar arasındaki salınım hareketini sona erdirmiş oldu. Son 48 saat içinde BTC’nin fiyatı 20 bin dolarlık psikolojik fiyat seviyesinin üzerinde tutunmaya çalışıyor. Mevcut desteğin devam etmesi durumunda, fiyat konsolidasyonunun var olduğu söyleniyor. Ayrıca 24 bin dolarlık direnç noktasının üzerine geçilmesi durumunda Bitcoin’in yeniden toparlanabileceği de belirtiliyor.

Bitcoin’in hafta sonundan bu yana sert bir düşüş göstermesinde en büyük kripto kredi kuruluşlarından bir tanesi olan Celcius Network’ün işlemlerini geçici olarak durdurması etkili oldu. Bununla birlikte enflasyon, olası faiz artışları ve yaklaşan bir durgunluk piyasalarda görülen mevcut iniş trendine katkıda bulundu. Sonuç olarak Bitcoin’in fiyatı, 2020’nin sonundan beri görülmeyen seviyelere düştü. Son gelişmeler nedeniyle birkaç kripto borsası, kullanıcıların tokenlerini geri çekmesini engelledi. Ayrıca, giderek artan sayıda Web3 merkezli şirket işten çıkarmalar duyurdu ve çeşitli karşılıksız token (NFT) projelerinin taban fiyatları düştü.

Bu arada, Bitcoin şu anda 20 bin 800 dolarlık mevcut destek noktasının üzerinde dalgalanıyor. Yukarı doğru bir düzeltme yaptığından düşüş momentumu azaldı. Bitcoin’in yukarı yönlü bir düzeltme yapması nedeniyle RSI 14 periyodu da 34 seviyesine yükseldi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER