Teknoloji

İlk Bitcoin ATM’si Kanada’da açıldı

İlk Bitcoin ATM’si Kanada’nın Vancouver şehrindeki bir kahvecide açıldı. Bitcoinacs adlı şirket tarafından yerleştirilen ATM’den Kanada geneline beş tane daha yerleştirilmesi bekleniyor. Kullanıcının elini tarayan makine gerçek para birimleriyle Bitcoin arasında günlük 1000 dolara kadar transfer yapılmasına izin veriyor. Kullanıcılar nakit paralarını Bitcoin’e çevirebildikleri veya tam tersini yapabildikleri gibi, aralarında MtGox’un da bulunduğu platformlar üzerinden de söz konusu çevirme işlemini gerçekleştirebiliyor.

bitcoin-atm-311013

Reuters’in haberine göre, salı günü devreye giren ATM için kahvecide uzun kuyruklar oluştu. Halihazırda Bitcoin popüler MtGox endeksinde 207 dolar karşılığında işlem görüyor. Sanal para biriminin daha önceki ortalaması ise 167 dolar seviyesindeydi. Bir ilk olan bu ATM ile birlikte kullanıcıların BitCoin’lerini gerçek paraya çevirmek için günler boyunca beklemesinin son bulması amaçlanıyor. Kullanıcılarını avuç izleri sayesinde tanıyan ATM üzerinden bir Bitcoin hesabı da oluşturulabiliyor.

Merkezi olmayan bir dijital para birimi hüviyetinde olan Bitcoin özellikle sanal ticarette oldukça popüler hale gelirken, gerçek hayatta da Bitcoin ile yapılan ödemeleri kabul eden perakendecilerin sayısı gün geçtikçe artış gösteriyor.

İlgili >> Reuters

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER