Teknoloji

Bitcoin son günlerdeki hızlı yükselişiyle 48 bin dolar üstünü test etti

bitcoin değeri

Yatırımcılar Ukrayna’daki savaştaki gelişmeleri ve ABD Merkez Bankası tarafından yapılan hamleleri izlemeye devam etse de, Bitcoin son günlerdeki yükselişini sürdürüyor. Kripto para birimi pazartesi günü 48 bin dolar üzerini test etti.

Bitcoin, kripto para biriminin 45 bin dolarlık kilit seviyeyi aştığı ve 2022 için kayıplarını sildiği pazartesi günü erken saatlerde gerçekleşen yüksek artıştan elde ettiği kazanımları artırdı. Coin Metrics’e göre pazartesi günü en son %6,7 artışla 47.914,35 $’dan işlem gördü. Yine aynı gün, 31 Aralık’tan bu yana ilk kez 48 bin doların üzerinde işlem gördü. Dijital para birimi cuma gününden bu yana yükseliyor ve o zamandan beri yaklaşık yüzde 7 değer kazandı.

Bu haberi yayına hazırladığımız sırada 47 bin 500 dolar seviyelerinde işlem görüyordu.

Bu yükseliş hareketleri için belirli bir katalizör etki olmasa da, yalnızca geçen hafta bitcoin için dijital varlığa daha fazla yönelim için kurumsal talebin kanıtlarını gösteren birkaç yükseliş gelişmesi oldu. Örneğin, Goldman Sachs geçen hafta bitcoin ticareti yapan ilk büyük ABD bankası oldu ve Cowen yakında kurumsal müşterilerin bitcoin ticaretini görmesine izin vereceğini söyledi. Yatırımcı Ray Dalio’nun şirketi Bridgewater da bir kripto fonuna yatırım yapmak üzere olduğunu söyledi. Luna alt para biriminin arkasındaki ağ olan Terra ise, stabilcoin TUSD için 10 milyar dolarlık bir bitcoin rezerv fonu oluşturuyor. Pazartesi günü 100 milyon dolardan fazla bitcoin dahil olmak üzere her gün bunun için daha fazla bitcoin satın alıyor.

İLGİLİ HABERLER