Manşetler

Biryudumkitap: Kitapların özünü kavramanın pratik yolu

Biryudumkitap

Sesli kitap platformları artık modern hayatın olağan bir parçası. Özellikle mobil cihaz ekosisteminin gelişmesiyle birlikte sesli kitap platformlarının bilinirliği ve yaygınlığı iyiden iyiye artmış durumda. Ancak kitaplar hakkında detaylı ama kısa sürede erişilebilecek başka platformlara olan ihtiyaç da “bilgiye hızlı erişim” isteğine bağlı olarak artmış durumda. Biryudumkitap da bu ihtiyacı, kapsamlı ve etkin biçimde karşılamayı vadediyor. Bu yazımızda Biryudumkitap uygulamasıyla ilgili yorumlar ve bilgiler yer alıyor.

Biryudumkitap, kullanıcılarına en popüler kitapların ortalama 15 dakikalık özetlerini rahatlıkla okunabilir ve sesli bir formatta sunuyor. Söz konusu kitap özetleri, platform tarafından “kitap yudumu” olarak adlandırılıyor. Bu kitap yudumları kimi zaman bir özet, kimi zaman bir öykü, kimi zaman da sevilen bir romandan bir kesit olabiliyor.

Biryudumkitap’taki kurgu dışı kitapların özetlerinin akademisyenler tarafından hazırlandığı dikkat çekilen noktalar arasında bulunuyor. Kurgu dışı kitapların yelpazesi oldukça geniş. Uygulamada tarih, kişisel gelişim, psikoloji ve felsefe gibi pek çok farklı disiplindeki kitapların özetlerini, hem de sesli şekilde, bulmak mümkün oluyor.

Biryudumkitap: Kitapların özünü hızlıca kavramanın pratik yoluUygulamada bir kitap sayfasına girildiğinde kullanıcılar en üstte kitabın kapağını görüyor. Bu kapağın altında “Oku” ve “Dinle” olmak üzere iki seçenek bulunuyor. Oku seçeneğine dokunulduğunda “Bu kitapta neler var?” başlığı altında bir özet yapılıyor. Söz konusu özetin uzunluğu kitaptan kitaba değişiyor.  Biryudumkitap’taki roman alıntıları da platformun hakem kurulu tarafından belirleniyor. Bunlara ek olarak, uygulama üzerinden yine hem bilindik hem de yeni öykülere erişmek mümkün oluyor. Diğer sesli kitap uygulamalarında olduğu gibi, Biryudumkitap’ta da sesli kitap özetleri çevrimdışı erişim için cihaza indirilebiliyor. Kullanıcılar sesli özetlerin oynatma hızını da kendi tercihleri doğrultusunda belirleyebiliyor.

Biryudumkitap: Kitapların özünü hızlıca kavramanın pratik yolu

Biryudumkitap için iki farklı abonelik seçeneği bulunuyor

Benzer sesli kitap uygulamalarında olduğu gibi, Biryudumkitap’ta da tüm içeriklere erişebilmek için uygulamaya abone olmak gerekiyor. Abonelik için kullanıcılara aylık ve yıllık olmak üzere iki seçenek sunuluyor. Yıllık aboneliğin aylık aboneliğe göre daha hesaplı olduğunu belirtmekte fayda var. Buna ek olarak, kullanıcılar Biryudumkitap’ın tüm imkanlarından iki hafta boyunca ücret ödemeden yararlanabiliyor.

Sesli kitap formatı artık hayatımıza iyiden iyiye yerleşmiş durumda. Biryudumkitap da bu formata farklı, ancak oldukça işlevsel bir açıdan yaklaşıyor.

Biryudumkitap: App Store  Google Play

İLGİLİ HABERLER