Teknoloji

Birleşik Krallık polisi bir Lizard Squad üyesini yakaladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony-playstation-4-dualshock-00005

PlayStation ve Xbox sunucularını çökerten siber saldırının ardından resmi makamlar, saldırıyı üstlenen Lizard Squad’ın üyelerinin peşine düşmüştü. Yılbaşından önce Birleşik Krallık polisi, Londra’da yaşayan ve grupla bağlantısı olduğu iddia edilen bir kişiyi yakalamış, ancak söz konusu operasyonun PayPal’e düzenlenen bir siber saldırıyla bağlantılı olduğu belirtilmişti.

Birleşik Krallık polisi tarafından bugün (16 Ocak 2015) yapılan açıklamada PlayStation ve Xbox sunucularına düzenlenen saldırıyla bağlantısı olan bir kişinin izinin tespit edildiği ve şüphelinin Güney Doğu Bölgesel Organize Suç Birimi’nin (SEROCU) Siber Suç Masası tarafından yakalandığı belirtildi. 18 yaşındaki şüphelinin 2014’ün sonunda PlayStation ve Xbox sunucularına düzenlenen DDoS saldırısıyla bağlantısının olduğu doğrulandı.

Yapılan açıklamada, şüpheli şahsın Southport’ta yakalanması sürecinde SEROCU ile FBI yetkililerinin işbirliğine gittiği ifade edildi. Şüpheli şahıs siber korsanlık faaliyetlerine ek olarak tehdit iddiasıyla da suçlanıyor.

SEROCU’nun Siber Suç Masası yöneticisi Craig Jones, halen soruşturmanın ilk safhalarında olduklarını ve yapılacak çok işin olduğunu dile getirdi. Jones siber saldırganların tespiti konusunda FBI ile yakın çalışmayı sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER