Teknoloji

Birleşik Krallık’ta ödemeler nakitsiz yöntemlerle gerçekleşiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

temassiz-odeme-210515

Kredi ve banka kartlarının yanına farklı araçların da eklenmesiyle birlikte nakitsiz ödeme yöntemlerinin kullanım oranı giderek artıyor. Payments Council isimli kuruluş tarafından yayınlanan rapora göre; Birleşik Krallık’ta hem bireysel hem de kurumsal kullanıcıların yüzde 52’si, ödemelerini kartlar, akıllı telefonlar veya çevrim içi bankacılık yoluyla yapıyor. Ülkedeki ödemelerin yüzde 24’ünün banka kartlarıyla gerçekleştirilmesiyse ayrıca dikkat çekiyor.

Genel alışkanlıklardaki değişime rağmen, bireysel tüketicilerin nakit parayla bağlarını tamamen kopardıklarını söylemek pek mümkün değil. Sadece bireysel tüketiciler baz alındığında 2014’te nakit kullanım oranının yüzde 52 olarak gerçekleştiğini açıklayan Payments Council, 2015 ile bu oranın da yüzde 50’nin altına gerilemesinin öngörüldüğünü vurguladı. Birleşik Krallık’ta diğer bankalardan işlem ücreti almayan ATM noktalarının sayısının artması nedeniyle nakit kullanımının bir süre daha devam etmesi bekleniyor.

Ülkede temassız ödeme limitinin 20 pounddan 30 pounda yükselmesiyle birlikte bu yöntemin kullanım sıklığının da artacağı ifade edilirken, Apple’ın mobil ödeme çözümü Apple Pay’in faaliyete girmesi durumunda akıllı telefonla yapılan ödemelerin de hacim kazanması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER