Teknoloji

Birleşik Krallık Julian Assange’ı izlemek için 10 milyon pound harcadı

julian assange
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

julian-assange-050215

WikiLeaks kurucusu Julian Assange, 2012’nin haziran bu yana Londra’daki Ekvador büyükelçiliğinde sıkışıp kalmış durumda. Tutuklanmaktan kurtulmak için büyükelçiliğe sığınan Assange’ı gözlem altında tutmak için o günden bu yana elçilik binası dışına konuşlanan Londra polisi için bu nöbetin faturası oldukça yüksek bir seviyeye ulaştı.

Elçilik binası dışında nöbet tutmak kulağa pek masraflı gelmese de, nöbet süresinin uzamasıyla birlikte maliyet de ciddi ölçüde yükselmiş durumda. Haziran 2012-Ekim 2014 arasında Assange operasyonunun toplam maliyetinin 9 milyon pounda ulaştığı belirtilirken, günlük maliyet yaklaşık 10 bin 500 pounda denk geliyor.

Ekim ayından bugüne kadar geçen süre göz önüne alınınca Assange operasyonunun maliyetinin 10 milyon poundu geçtiği düşünülüyor. Julian Assange geçtiğimiz yaz yakında Ekvador büyükelçiliğini terk edeceğini açıklasa da, henüz bu konuda somut bir adım atmış değil. WikiLeaks kurucusunun sağlığında veya yasal koşullarında bir değişiklik olmadığı takdirde Londra polisinin cebinden çıkan paranın artması muhtemel gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER