Teknoloji

Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar’daki iPhone 4 sahipleri FaceTime’ı kullanamıyor

Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar’daki iPhone 4 sahipleri FaceTime’ı kullanamıyoriPhone 4 geride bıraktığımız haftasonu sadece Türkiye’de değil Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde de satışa çıktı. Ancak bir sürprizle… Bu ülkelerden iPhone 4 alan kullanıcıların cihazlarındaki ön kamera ne yazık ki FaceTime üzerinden arama imkanı sağlamayacak. Birleşik Arap Emirlikleri mobil operatörlerinden olan Etisalat’ın sattığı telefonlarda video sohbet özelliği bulunmuyor, aynı durum Vodafone Katar tarafından satılan iPhone 4 için de geçerli.

Mobil operatörler eksik özellikten Apple2ı sorumlu tutuyorlar. Etisalat ve Vodafone’dan yetkililer Cupertino ile FaceTime’ın aktifleştirilmesi için konuştuklarını belirtiyorlar. Apple’ın iPhone web sitesinde 20 Eylül’den itibaren yapılmaya başlanan iPhone 4 tanıtımları içinde FaceTime yer almıyor. TUAW bloguna konuşan bazı Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşları telefonlarındaki FaceTime özelliğinin ülke dışında düzgün bir şekilde çalıştığını, ancak iOS 4.1 yazılımının bu ülkeye özel güncellemesinin yüklenmesinin ardında bu özelliğin kaybolduğunu belirtiyorlar.

RIM’in başkanlarından Mike Lazaridis BlackBerry’yi yasaklamaya çalışan ülkelerin internetin diğer iletim formlarına da el atabileceği konusunda uyarılarda bulunmuştu. Ancak Apple’ın FaceTime’ı kaldırması konusunda baskı gördüğü ya da bu durumun başka bir sebebi olduğu konusunda yorum yapmak için biraz erken. Hem Birleşik Arap Emirlikleri hem de Mısır’ın (bu ülkedeki iPhone 4 reklamlarında da FaceTime bahsi geçmiyor) geçmişte VoIP servislerini yasakladıklarını da hatırlatmadan geçmeyelim.

İlgili – The National
İlgili – TUAW

Günün Öne Çıkan Fırsatları

MSI MAG 322UP, 4K QD-OLED ve 165 Hz ile 36.999 TL
MSI MAG 322UP, 4K QD-OLED ve 165 Hz ile 36.999 TL
Satın Al
Juo 30W GaN, ekranlı çift portlu şarj adaptörü 499 TL
Juo 30W GaN, ekranlı çift portlu şarj adaptörü 499 TL
Satın Al
Rampage LOYAL, Hot Swap mekanik klavye 1.614,05 TL
Rampage LOYAL, Hot Swap mekanik klavye 1.614,05 TL
Satın Al
Toshiba Canvio Flex 4 TB, arşiv ve yedekleme için 10.624,31 TL
Toshiba Canvio Flex 4 TB, arşiv ve yedekleme için 10.624,31 TL
Satın Al
Corsair RM1200e 1200W, 2.300 TL indirimle 9.999 TL
Corsair RM1200e 1200W, 2.300 TL indirimle 9.999 TL
Satın Al
UGREEN 3 m HDMI kablo, 4K bağlantı için 537,99 TL
UGREEN 3 m HDMI kablo, 4K bağlantı için 537,99 TL
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir. Satış ortaklığı açıklaması

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl