Teknoloji

Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar’daki iPhone 4 sahipleri FaceTime’ı kullanamıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iPhone 4 geride bıraktığımız haftasonu sadece Türkiye’de değil Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde de satışa çıktı. Ancak bir sürprizle… Bu ülkelerden iPhone 4 alan kullanıcıların cihazlarındaki ön kamera ne yazık ki FaceTime üzerinden arama imkanı sağlamayacak. Birleşik Arap Emirlikleri mobil operatörlerinden olan Etisalat’ın sattığı telefonlarda video sohbet özelliği bulunmuyor, aynı durum Vodafone Katar tarafından satılan iPhone 4 için de geçerli.

Mobil operatörler eksik özellikten Apple2ı sorumlu tutuyorlar. Etisalat ve Vodafone’dan yetkililer Cupertino ile FaceTime’ın aktifleştirilmesi için konuştuklarını belirtiyorlar. Apple’ın iPhone web sitesinde 20 Eylül’den itibaren yapılmaya başlanan iPhone 4 tanıtımları içinde FaceTime yer almıyor. TUAW bloguna konuşan bazı Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşları telefonlarındaki FaceTime özelliğinin ülke dışında düzgün bir şekilde çalıştığını, ancak iOS 4.1 yazılımının bu ülkeye özel güncellemesinin yüklenmesinin ardında bu özelliğin kaybolduğunu belirtiyorlar.

RIM’in başkanlarından Mike Lazaridis BlackBerry’yi yasaklamaya çalışan ülkelerin internetin diğer iletim formlarına da el atabileceği konusunda uyarılarda bulunmuştu. Ancak Apple’ın FaceTime’ı kaldırması konusunda baskı gördüğü ya da bu durumun başka bir sebebi olduğu konusunda yorum yapmak için biraz erken. Hem Birleşik Arap Emirlikleri hem de Mısır’ın (bu ülkedeki iPhone 4 reklamlarında da FaceTime bahsi geçmiyor) geçmişte VoIP servislerini yasakladıklarını da hatırlatmadan geçmeyelim.

İlgili – The National
İlgili – TUAW

İLGİLİ HABERLER