Teknoloji

Birleşik Arap Emirlikleri’nin uzaydaki yeni hedefi belli oldu

birleşik arap emirlikleri

Birleşik Arap Emirlikleri başkan yardımcılığı ve başbakanlığı görevlerini de yürüten Dubai Şeyhi Muhammed bin Raşit el Maktum, ülkede inşa edilen bir uzay aracının Ay’a gitmesine yönelik arzusunu Twitter hesabı aracılığıyla paylaştı. Maktum, adını babasından alan “Raşit” isimli uzay aracının 2024’te Ay’a iniş yapmasını hedeflediklerini dile getirdi.

Bu hedefe ulaşılması durumunda, Birleşik Arap Emirlikleri Dünya’nın uydusuna ulaşmayı başaran dördüncü ülke olacak. Daha önce ABD, Sovyetler Birliği ve Çin bunu başarmıştı. Hindistan ve İsrail gibi ülkeler de bu doğrultuda girişimde bulunsa da, hedefe ulaşmaları şimdilik mümkün olmadı.

Maktum’a göre, bu proje ülke genelinde yeni teknik yetenekler geliştirmek ve bilimsel araştırmayı iyileştirmek için kullanılabilir. Maktum, projenin tamamen ülke sınırları içinde ve yerel mühendisler tarafından hazırlanacağını da belirtti.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin uzay çalışmalarına ilgisi olduğu bir sır değil. Ülke geçtiğimiz temmuz ayında da Mars’a bir keşif aracı göndermiş, ancak bunun için Amerikan bilim insanlarıyla birlikte çalışmıştı. Uzay aracının inşası da Colorado Üniversitesi’nde gerçekleştirilmişti. Dubai Şeyhi, elde edilen verilerin küresel araştırma merkezleriyle paylaşılabileceğini sözlerine ekledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER