Manşetler

Birkaç ay içinde beklenen Pixel 4 bu sefer Londra sokaklarında görüldü

google pixel 4
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Pixel 4 dedikoduları ve sızıntıları yavaş yavaş artmaya başladı. Üstelik bunlara Google da hafta içinde dikkate değer bir katkıda bulunmuştu. Son olarak 9to5Google sitesi birkaç ay içinde beklenen yeni Android telefonuna ait fotoğraflara ulaştı.

Sitenin kaynağı, fotoğrafların Londra’da çekildiğini belirtiyor. Fotoğraflardaki telefon da Google’ın daha önce gösterdiği cihazla dikkate değer benzerlikler içeriyor. Arkada büyük ve kare şekilli bir kamera çıkıntısı dikkat çekiyor.

9to5Google’a göre, telefonu fark edip fotoğraflarını çeken kişi, cihazın ön tarafını da görme fırsatına erişti. Ön tarafta çentik yok, ancak bunun yerine iki adet kamerayı barındıran büyük bir üst bölüm olacak.

Yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz üzere, telefon bir kılıfta duruyor. Fotoğraf biraz bulanık olsa bile, Google’ın daha önceki Pixel telefonları için ürettiği klasik kumaş kılıf gibi görünüyor. Ayrıca kılıfın tepesinde bir delik var. Burası da ikinci bir mikrofona ev sahipliği yapıyor olabilir. Çoğu akıllı telefonda gürültü bastırma ve stereo kayıt için iki mikrofonun bulunduğunu biliyoruz.

google pixel 4

Fotoğraf Google’ın ekim ayında beklenen Pixel 4 lansmanından yaklaşık dört ay kadar önce ortaya çıkmış oldu. Google, hafta içinde bir fotoğraf paylaşarak sızıntıların seyrini dilediği gibi kontrol etmek istediğini belli etti. Ancak ortaya çıkan ve telefonu gerçek hayatta gösteren bu telefon şirketin planlarının çok da istenilen seviyede uygulanamayacağını gösteriyor.

Google da Pixel 4 ile en sonunda modaya uyacak

Sektördeki akıllı telefonlarda üç, hatta dört arka kamera standart hâlini almışken, Google amiral gemisi telefonlarında şimdiye kadar tek bir kamerayla yetinmeyi tercih etmişti. Ancak sızıntılar Google’ın bu yaklaşımını değiştireceğini gösteriyor. Tıpkı Huawei Mate 20 Pro modelinde gördüğümüz yerleşim gibi bir kamera tasarımı Pixel 4’te de olacak. Hatta Apple’ın da 2019 model iPhone modellerinde benzer bir kamera yerleşimini kullanmayı planladığına dair söylentiler de ortalıkta dolaşıyor.

Google, şimdiye kadar yazılım sayesinde tek kameranın sınırlarını mümkün olduğu kadar zorlamıştı. Bundan böyle daha da ileri gitmek için donanım tarafında da adım atmasının gerektiğinin farkına varmış olmalı. Birkaç ay sonra göreceğimiz akıllı telefonun fotoğraf ve video yeteneklerini şimdiden çok merak ediyoruz.

İLGİLİ HABERLER