Teknoloji

Kutusu açılmayan birinci nesil iPhone açık artırmayla satıldı

birinci nesil iphone

Kutusu şimdiye kadar açılmayan birinci nesil iPhone açık artırmaya çıkarıldı ve 63 bin 356 dolar 40 sent karşılığında satıldı. Söz konusu meblağ, telefonun orijinal fiyatının 100 katından daha pahalı. Kutusunun jelatini bile açılmayan telefonun açık artırmada 50 bin dolar karşılığında alıcı bulması planlanmıştı. Ancak ilk iPhone’a olan ilgi açık artırmayı düzenleyen LCG Auctions’ın beklentisinin üstüne çıktı.

Açık artırma 2 bin 500 dolar açılış fiyatıyla başlamıştı. Telefon 27 teklifin ardından 19 Şubat günü satıldı. Telefonun sahibi Karen Green’in 2019’da değerleme yaptırdığı ve depolama alanı 8 GB olan telefona o dönemde 5 bin dolar değer biçildiği belirtildi.

Green iPhone’un kendisine 2007’de yeni bir işe başlamasının ardından arkadaşları tarafından hediye edildiğini dile getirdi. O dönemde zaten yeni bir telefonu olduğu için iPhone’u kutusundan çıkarmadığını söyleyen Green, “Bu bir iPhone, modası geçmez” düşüncesiyle elindeki telefonu kullanmayı sürdürdüğünü ifade etti. Green’in arkadaşlarının bu telefon için 499 ya da 599 dolar ödemiş olması muhtemel görünüyor.

birinci nesil iphone

Birinci nesil iPhone 2007’nin ocak ayında duyurulmuştu

Birinci nesil iPhone, Apple CEO’su Steve Jobs tarafından 9 Ocak 2007’de MacWorld etkinliğinde duyurulmuş ve bundan beş ay sonra satışa sunulmuştu. Tasarımı ve tepkiselliği o dönem için yüksek dokunmatik ekranıyla bir devrim niteliğinde olan telefon, web’de gezinme yetenekleri ve 2 megapiksel kamerasıyla kısa süre içinde büyük popülarite kazanmıştı.

Birinci nesil iPhone’lar daha önce de açık artırmayla satılmıştı. Bir tanesi geçtiğimiz ağustos ayında 35 bin 414 dolar, bir diğeri ise ekim ayında 39 bin 339 dolar karşılığında alıcı bulmuştu.

İLGİLİ HABERLER