Manşetler

Birinci nesil Galaxy Note’a Android 4.1 Jelly Bean Premium Suite yazılım paketiyle birlikte gelecek

Samsung, birinci nesil Galaxy Note’un da Android 4.1 Jelly Bean güncellemesini alacağını, bununla birlikte Note II’de yer alan ekranı ikiye bölüp çalışma gibi çeşitli özellikleri barındıran Premium Suite paketinin de bu cihaza geleceğini doğruladı. Samsung’un belirttiğine göre bu yeni güncelleme sayesinde Galaxy Note’un 5.3 inç’lik ekranında aynı anda iki uygulamayı çalıştırmak mümkün olacak. Bunun yanı sıra Galaxy Note II’de olduğu gibi eli ekran üzerinde dik bir şekilde taramak da ekran görüntülerini almaya izin verecek.

Note II’de de gördüğümüz Kolay Klips özelliği sayesinde birinci nesil Galaxy Note sahipleri bir yazının belirli bir bölümününün altını kolaylıkla çizip bunu kaydedebilecek veya başkalarıyla paylaşabilecek. Fotoğraf Notu ve Çerçevesi uygulamaları da Note’un kamerasıyla çekilen görüntülerin üzerine çizim yapmayı sağlayacak. Ayrıca S Planlayıcısı takvim uygulaması da el yazısı desteği sunacak.

S Not uygulaması da yeni efekt ve şablonlarla farklı bir görünüm kazanacak. Farklı görüntü filtreleri ve efektleri uygulamak mümkün olacakken renk seçicisi de herhangi bir fotoğrafta yer alan rengi seçip onu kullanma fırsatı verecek. Yine yüklü gelecek Fotoğraf Sanatçısı uygulaması fotoğraflar üzerinde düzenleme yapmaya, Popup Not uygulamasıysa S-Pen kapasitif kalemi yerinden çıkardığınızda dijital not alma ekranının otomatik olarak açılmasını sağlayacak. Popup Video ve Popup Browser uygulamaları da Premium Suite paketinin içinde bulunacak.

Samsung Galaxy Note yukarıda saydığımız Premium Suite özelliklerinin yanı sıra Google Now ve Project Butter gibi Jelly Bean ile birlikte sunulan yenilikleri de kazanacak. Galaxy Note sahiplerinin Jelly Bean / Premium Suite paketine ne zaman kavuşacaklarıysa henüz belli değil.

İlgili >> Samsung

İLGİLİ HABERLER