Teknoloji

Birinci nesil Apple Pencil yeni iPad Pro’ları desteklemiyor

apple pencil

Apple dün düzenlediği etkinlikte 11 ve 12.9 inç ekranlı yeni iPad Pro modellerini tanıtmıştı. Yeni iPad Pro’lar beraberinde manyetik bağlantıyla kablosuz olarak şarj edilebilen yeni bir Apple Pencil de getirmişti.

Yeni iPad Pro’larda Lightning girişinin yerini USB-C’nin almış olması, Pencil için bu değişimi zorunlu hâle getirmişti. Dolayısıyla bu değişime pek de şaşırmamak gerekiyor. Ancak Apple’ın iPad Pro ve Pencil modelleri için sunduğu desteğin kapsamı, hâli hazırda Pencil’i kullananları üzecek türden.

Buna göre, hâlihazırda iPad Pro sahibi olup yeni modellerden birine geçiş yapmayı planlayanlar ellerindeki Apple Pencil’i yeni tabletleriyle kullanamayacak. Birinci nesil Pencil, daha önce olduğu gibi, birinci ve ikinci nesil iPad Pro 12.9, iPad Pro 10.5, iPad Pro 9.7 ve altıncı nesil iPad ile kullanılabilecek.

Apple Pencil’in yeni versiyonu için de benzer bir durum söz konusu. Yeni kalemi satın alanlar, sadece iPad Pro 11 veya yeni iPad Pro 12.9’da kalemlerini kullanabilecek.

Birinci nesil Apple Pencil 699 TL karşılığında satılmaya devam ediyor

Birinci nesil Apple Pencil, 699 TL’lik fiyat etiketiyle satılmaya devam ediyor. Kalemin ikinci versiyonuna sahip olmak isteyenlerin ise 929 TL ödemesi gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER