Teknoloji

Bireysel kullanıcılara özel Oculus Rift daha çok uzaklarda

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

 

oculus-rift-crystal-cove-prototip-090114

Sanal gerçeklik başlığı Oculus Rift’in bireysel kullanıcılara özel versiyonu halen 2013’te olduğu gibi ”yıllarca değil, aylarca” uzaklıkta olmayı sürdürüyor. Dublin’de düzenlenen Web Summit 2014’te konuşan Oculus CEO’su Brendan Iribe, Oculus Rift’in bireysel kullanıcılara özgü versiyonunun üretimine her geçen gün biraz daha yaklaştıklarını ve şirketin geçtiğimiz eylül ayında duyurulan Crescent Bay prototipinde bulunmasını istediği özelliklere az çok karar verdiğini ifade etti. Bireysel kullanıcılara özel Oculus Rift için kendilerinin de çok iştahlı olduğunu söyleyen Iribe, giderek bu hedefe yaklaştıklarını yalnız halen önlerinde aylar bulunduğunu dile getirdi.

Brendan Iribe’ın bu sözleri daha önce Oculus tarafından çeşitli mecralarda sarfedilmişti. Crescent Bay prototipinin duyurusunda da benzer ifadeler kullanan şirketin Rift’ten sorumlu başkan yardımcısı Nate Mitchell de 2013’ün ağustos ayında verdiği bir röportajda önlerinde aylar bulunduğunu belirtmişti. Benzer sözlerin birkaç kez dile getirilmesi  Oculus’un halen gerçek bir zaman çizelgesi vermekten çekindiğini ortaya koyuyor. CEO Iribe bu sürecin dört veya beş yıl sürmeyeceğini söylese de, şirketin sanal gerçekliği uzun vadeli bir proje olarak gördüğü ve Rift’i bu yolculuğu ilk adımı olarak değerlendirdiği düşünülüyor.

Oculus Rift’in Crescent Bay prototipi entegre kulaklıklar, yüksek ancak tam değeri bilinmeyen çözünürlükte bir ekran ve mevcut Development Kit 2’ye kıyasla daha geniş bir hareket skalasıyla gelecek. Bireysel kullanıcılara özgü versiyon daha farklı bileşenler barındıracak olsa da, temelde aynı özellikleri sunacak.

İLGİLİ HABERLER