EğlenceManşetler

Bird Jumper iOS Uygulama İncelemesi

Günümüzde mobil cihazları kullananlar sadece yetişkinler değil. Farklı yaş grubundan çok sayıda çocuk da mobil cihazları hem okul hem de eğlence için kullanıyor. Eğitimde mobil cihaz kullanımı giderek artarken, eğlence pek çok çocuk için mobil cihazlarda birincil kullanım amacı olma özelliğini koruyor. Çocukların mobil cihazlara olan ilgisi de ebeveynlerini onlara uygun oyun ve uygulama bulma arayışına sokuyor. Gün geçtikçe genişleyen uygulama sisteminde ön plana çıkan bu oyunlardan birisi de Bird Jumper.

bird-jumper-3

Bird Jumper son derece yalın, oynarken çocukları yormayacak ve germeyecek cinsten bir oyun. Bu rahat hissin oluşmasında oyunda kullanılan görsel ve işitsel elemanların önemli bir rol oynadığı muhakkak. Oyunun arka planında kullanılan dekor her seferinde farklı renklere bürünürken, akıllara biraz Adele şarkılarını getiren müzik Bird Jumper’ı oynayan yetişkinleri dahi sakinleştirecek cinsten.

bird-jumper-2

Bird Jumper’ı oynamasıysa son derece basit. Oyunun kahramanı balonuyla göğe doğru yükselen küçük bir çocuk. Balonu patladıktan sonra kahramanımız aşağıya düşmemek için kuşların üzerinden sekerek havada kalmaya çalışyor ve mümkün olduğunca uzağa gitmeye çalışıyor. Bu hava yürüyüşü esnasında ortada duran balonlar alındığı zaman bir süreliğine daha hızlı ilerlenebiliyor. Balonun olmadığı zamanlarda havada kalmak için sürekli olarak ekrana dokunmaya gerek yok. Zira ekrana gereksiz dokunulduğunda kahramanımızın direkt olarak kendisini aşağıda bulması son derece olası.

bird-jumper-4

Günümüzde birçok oyun ve uygulamanın aksine Bird Jumper’da oyun içi satın alma özelliği bulunmuyor. Bu durum da Bird Jumper’ı çocuklarının oyun içi satın alma özelliğini yanlışlıkla kullanmasından korkan ebeveynler adına çok daha uygun bir seçenek haline getiriyor. Oyunun sosyal entegrasyon kısmındaki görevini Game Center üstleniyor. Liderlik sıralamaları ve başarılara oyunun menüsü üzerinden erişilebiliyor. Bu menü üzerinden oyunun nasıl oynanacağını anlatan bir demoyu görmek de mümkün.

bird-jumper-1

Mobil cihazları ele geçiren çocuklar bu cihazları kolay kolay bırakmıyor. Birçok büyüğe kıyasla bu cihazlara daha hakim olan çocuklara onların oynamaları için ebeveynlerin düzgün seçenekler sunmaları gerekiyor. Bird Jumper’ı indirenler çocuklarının sakin ve keyifli bir şekilde vakit geçirmelerini rahatlıkla sağlayabilir. Hatta sakinleşmek istedikleri zaman Bird Jumper’ı kendileri dahi oynayabilir.

İlgili >> iTunes App Store

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER