Eğlence

Bird Box bir haftada 45 milyondan fazla Netflix hesabı tarafından izlendi

bird box netflix

Netflix Bird Box isimli orijinal korku filminin ilk bir hafta içinde 45 milyondan fazla hesap tarafından izlendiğini açıkladı. Bu sayı, Netflix adına rekor anlamına geliyor. Ancak çevrimiçi içerik platformu verilerinin neyi anlattığı konusunda fazla detay vermediği için bu sayının anlamı konusunda da kafalar karışıyor.

Netflix’in açıklamasında çok sayıda farklı değişken bulunuyor. 45 milyon hesap, doğrudan kullanıcı sayısı anlamına gelmiyor. Bir hesap bir kişiye veya tüm aileye hizmet edebiliyor. Filmi izleyenlerin filmin tamamını yoksa bir kısmını ise izlediği bilinmiyor. Şirket izleme sayılarını tam olarak kamuoyuyla paylaşmadığı için Bird Box’ı gerçekte kaç kişinin izlediği de anlaşılmıyor.

Yine de, Netflix bu sefer eskiye kıyasla daha fazla detay paylaşıyor. Şirket tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, filmin toplam süresinin yüzde 70’ini izleyenlerin verilere dahil edildiği belirtildi. Açıklamada her hesabın birden fazla izleme veya izleyici içerebileceği, ancak sadece bir sefer sayıldığı da vurgulandı.

Bu mantığa göre, en az 45 milyon kişi Bird Box’ın yüzde 70’ini izledi. İnsanların filmi aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte izlemiş olma ihtimalini de göz önüne alınınca bu sayının 45 milyonun çok daha üstünde olabileceği anlaşılıyor. Bird Box, Sandra Bullock ve John Malkovich gibi ünlü oyuncuların bulunduğu kadrosuyla dikkat çekiyor.

İLGİLİ HABERLER