Teknoloji

Birçok yeni Xbox One özelliği Live aboneliği gerektirecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft yeni nesil oyun konsolu Xbox One’ı bu yıl sonu itibarıyla yurt dışında satışa sunacak. ABD’de satış fiyatı 499 dolar olarak belirlenen konsolu satın alanların ise cihazdan tam anlamıyla faydalanmaları için 60 dolar daha ödemesi gerekecek. Microsoft’tan yapılan açıklamada konsolun merakla beklenen çevrim içi özelliklerinin önemli bir kısmına erişmek için yıllık 59.99 dolar karşılığında bir Xbox Live Gold aboneliği edinmenin zorunlu olduğu belirtildi.

xbox-gold-one-ozellikler-120813

Söz konusu özellikler arasında oyunları otomatik olarak kaydeden ve oyunlardaki başarılara ait video klipleri paylaşma imkanı veren Game DVR sistemi, Skype video görüşme ve ortak bir arayüzle canlı TV yayınlarını tarama ve kontrol fırsatı sunan OneGuide TV programlama rehberi bulunuyor.

Belli özellikleri sadece premium abonelerin erişimine sunmak Microsoft’un yabancısı olduğu bir konsept değil. Şirket Xbox 360’ta da çevrim içi çoklu oyuncu modları ve çevrim içi video servisleri Netflix ile Hulu Plus’a erişim için Xbox Live Gold abonesi olmayı zorunlu kılmıştı. Xbox Live Gold aboneliğinin fiyatıysa 2010 yılının kasım ayından bu yana aynı noktada duruyor. Microsoft’un konsol pazarındaki en büyük rakibi Sony ise PlayStation 4’te çevrim içi oyun oynamak için PlayStation Plus aboneliğini şart koşarken, diğer özelliklerde abonelik koşulunun aranıp aranmadığı konusunda suskunluğunu koruyor. Oyun severler arasında tartışma yaratan bu kararların konsolların piyasa başarısını nasıl etkileyeceğini görmek içinse yıl sonuna kadar beklemek gerekiyor.

İlgili >> Microsoft

İLGİLİ HABERLER