Eğlence

Bir zamanların popüler oyunu Snake Nokia Windows Phone telefonlarında – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

90’ların sonu ve 2000’lerin başında Nokia cep telefonlarında popüler olan Snake oyununu hatırlar mısınız? Bir zamanlar cep telefonlarındaki en büyük eğlencemiz olan bu oyunun yerini şimdi ev konsolu tadında oyunlar aldı. Ancak Willem Middelkoop adlı bir geliştirici Snake’i unutamamış olmalı ki, onu günümüzün akıllı telefonlarında çalışacak şekilde yeniden tasarlamış. Middelkoop’un seçtiği platform ise Nokia’nın birincil akıllı telefon platformu Windows Phone olmuş.

Middelkoop’un hazırladığı Snake oyunun sayesinde Windows Phone cihazı 90’lardan kalma bir Nokia cep telefonuna dönüşüyor. Küçük ekran ve numerik tuşlar sayesinde Snake oyunundan eskiden olduğu gibi tad almak mümkün. Ancak geçmişte fiziksel tuşları kullanırken şimdi dokunmatik ekrana dokunmak biraz garip gelebilir.

Nokia, bir zamanlar cihazlarında popüler olan bu oyunu daha sonra beklenen şekilde geliştirmeyi, günümüzün akıllı telefonlarına uydurmayı başaramadı. Geçtiğimiz yıllarda N-Gage adlı cihazı üzerinde Snake’in modern bir versiyonu yer alıyordu, ancak ne N-Gage ne de o oyun pek fazla ilgi görmedi. Middelkoop’un geliştirdiği bu oyunun Nokia Windows Phone cihazlarda oynanabiliyor olması da ilginç sayılır.

Video: Windows Phone üzerinde Snake oyunu

İlgili – Digital Trends

İLGİLİ HABERLER