Teknoloji

Bir sonraki Samsung kablosuz kulaklığı fasulyeye benzemeyecek

galaxy buds live

Samsung’un geçtiğimiz yaz tanıtılan yeni gerçek kablosuz kulaklıkları Galaxy Buds Live özelliklerinden daha çok fasulye tanesini andıran şekliyle konuşulmuştu. Her ne kadar başlangıçta şaka yollu bir ifade olarak kullanılsa da, Samsung da bu kulaklıklardan “fasulyeler” diye bahsetmeye başlamıştı. Hatta bu terimi devre yapısına bile işlemiş. Ne var ki, bir sonraki Samsung kablosuz kulaklıklarında farklı bir tasarım yaklaşımını göreceğiz.

Endonezya’nın telekomünikasyon onay kuruluşu, Samsung’un yeni bir “Galaxy Buds Pro” kulaklık modeli üzerinde çalıştığını ortaya koydu. SamMobile sitesi, bu kulaklıkta neler görebileceğimize dair öngörüleri de paylaştı. Bir kaynağın belirttiğine göre, bunlar Galaxy Buds+ modeli gibi kulak kanalını tamamen kapatan silikon uçlu olacak. Aktif gürültü engelleme ve çevredeki sesleri daha iyi şekilde duymayı sağlayan iyileştirilmiş Çevresel mod bulunacak.

Samsung’un böyle bir seçimi yapması mantıklı görünüyor. Çünkü fasulye şekilli Galaxy Buds Live kulak kanalını kapatan ve herkesin pek de hoşuna gitmeyen silikon uçlu kulaklıklara alternatif bir tasarımı kullanıyor. Samsung bu modelde ses kalitesini iyileştirse de, sunduğu gürültü engellemenin verimliliği belirli bir noktanın ötesine geçemiyordu. Çünkü kulak kanalını tamamen kapatmadığı için ortam sesi boşluklardan sızabiliyor.

Galaxy Buds Pro modelinde ise daha verimli bir gürültü engelleme sisteminin bulunacağı daha en baştan anlaşılıyor. İyileştirilmiş çevresel ses modu da açık yapıdaki kulaklıklardakine benzer bir şeffaf mod deneyiminin elde edilebileceğini gösteriyor.

Tahmin ediyoruz ki, Samsung’dan Apple’ın AirPods Pro modeliyle rekabet etmeyi amaçlayan bir kablosuz kulaklık modeli gelecek. Bu kulaklıkların birkaç hafta sonra tanıtılmasını beklediğimiz Samsung Galaxy S21 ile birlikte gelmesi bekleniyor. Bu telefonun ocak ayında çıkacağı tahmin ediliyor. O hâlde kulaklıkların çıkışına da az bir zaman kalmış olabilir. MySmartPrice sitesi, Samsung’un şu anda birkaç farklı bölgede kulaklık için resmi onayları alma aşamasında olduğunu söylüyor. Bu da çıkışın çok da uzak olmadığını gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER