Manşetler

Bir iPhone 5 dedikodusu da Çin’den, yeni bir Apple patenti daha su yüzüne çıktı

Yeni haftaya gelecek nesil iPhone ile ilgili yoğun dedikodularla başladık. Gelen son dedikodu ise Alibaba.com üzerinden faaliyet gösteren Çinli bir kılıf tasarımcısı. Hatırlatacak olursak bu kılıf üreticileri yeni nesil iOS cihazlarının tasarımı konusunda sıklıkla başvurulan kaynaklar arasında yer alıyor.

GadgetsDNA’in ortaya çıkardığı yukarıdaki iPhone 5 tasarımında kılıfın arkasındaki iki delik dikkat çekiyor. Bunların bir tanesinin kamera için olduğu düşünülürken diğerinin ne olduğu hakkında herhangi bir bilgi yok. Biraz daha büyük ve daha ince çerçeveli bir ekranın yer aldığı bu muhtemel tasarımı çevreleyecek kılıfın ise yüksek kaliteli kristalden üretildiği, rahat bir tutuş sağladığı, düşmelere karşı koruduğu, iPhone 5g’ye mükemmel bir şekilde uyduğunu, kılıfı takmanın ve çıkarmanın çok kolay olduğu belirtiliyor.

iPhone 5’in gizemine gizem katacak başka bir bilgi ise Patently Apple tarafından ortaya çıkarılmış. Sitenin dikkat çektiği yeni bir patent başvurusu Apple’ın Nuance konuşma teknolojisine olan ilgisini açıklıyor. Patent uygulaması yazıdan konuşmaya çevirme yöntemiyle çözülebilecek problemlere dikkat çekiyor. Kullanıcıların yazılı mesajları alamayacağı durumlarda bu mesajların konuşmaya çevrilip iletilmesi öngörülüyor.

Apple’ın Nuance teknolojisiyle yapabilecekleri sadece bununla sınırlı değil. Arama için ses komutlarının kullanılması, telefonun menüleri içinde sesli komutlarla gezilmesi, e-posta ve SMS mesajları için sesli komutlar gelecekteki iPhone’a gelmesi muhtemel işlevler arasında yer alıyor.

İlgili – GadgetsDNA
İlgili – Patently Apple

İLGİLİ HABERLER