Teknoloji

Bir Google servisine daha elveda; Cloud Print kapanıyor

google ses

Google, web üzerinden Google Chrome yardımıyla, internet bağlantısı olmayan yazıcılardan bile kolaylıkla yazdırmayı sağlayan Cloud print servisini kapatacağını açıkladı. Cloud Print en son sayfalarını 31 Aralık 2020 tarihinde basacak.

Cloud Print kullanışlı bir servis, çünkü hem masaüstü hem de mobilde çalışıyor ve eski yazıcıların ömrünü daha da uzatıyor. 2010 yılında duyurusu gerçekleştirilmiş olan bu servis, ilginçtir ki hâlâ beta etiketi taşıyor.

İlgili destek dokümanında Google, kullanıcılara Chrome OS’e eklenmiş olan yazdırma deneyimini kullanmayı öneriyor. Diğer işletim sistemlerini kullananlara da ilgili platformun kendi yazdırma altyapısından yararlanmalarını öneriyor.

Bazı Twitter kullanıcıları Cloud Print’in kapanışından dolayı o kadar üzülmüşler ki, belki de biraz da bundan dolayı, Google servisin kapanma süresini bir yıl kadar daha ötelemiş.

Şirket Cloud Print’i neden Google servisleri mezarlığına gönderdiğine dair bir neden belirtmedi. Eğer konuyla ilgili bir açıklama gelirse, bu haberi güncelleyeceğiz.

İLGİLİ HABERLER