Teknoloji

Bir Foxconn çalışanından iPhone 5 ile ilgili son dedikodular

Gelecek nesil iPhone, nam-ı diğer iPhone 5, için yeni dedikodular ortaya çıktı. Bir Foxconn Çin çalışanı tarafından sızdırılan bilgilere göre söz konusu cihazın üretimi yaz aylarında çıkacak şekilde hazır olacak. Yepyeni iPhone’un birkaç farklı iterasyonunun test edilmekte olduğu ve şu an herhangi bir modelin üretim hattına girme şerefine erişemediği belirtildi. Her bir iterasyonun minimum 4 inç’lik ekran büyüklüğüne sahip olduğu, prototiplerden birinin ekranının LG tarafından üretildiği de sızan bilgiler arasında.

Gözden geçirilen cihazların her birinin kalınlık anlamında simetrik olduğu, alt ve üst noktalarındaki kalınlığın aynı olduğu belirtildi. Bu da daha önce dile getirilen MacBook Air tarzı damla profilinin hayata dönüşmeyebileceğini gösteriyor. Her bir modelin mevcut iPhone 4S modelinden daha uzun veya geniş olduğu da not edildi. Üretim hattına girmeye aday olan prototiplerden herhangi birinin tasarım olarak iPhone 4/4S’e benzemediği de Foxconn çalışanının sızdırdıkları arasında yer aldı.

Yukarıdaki bilgileri aktaran kaynağın bunları sızdırdığı site 9to5Mac olmuş. 9to5Mac sitesi aynı kaynağın geçtiğimiz yazın sonlarında iPhone 5’in çıkmayacağını, Apple’ın bunun yerine iPhone 4S’i üretmekte olduğu bilgisini de aktarmış. O bilgi doğru çıktığına göre bu yeni bilgiye de biraz daha güvenle bakabiliriz.

İlgili – 9to5Mac

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER