Teknoloji

Bir DigiTimes dedikodusu: Apple iki yeni iPad birden tanıtacak

img_9860

Uzak Doğu’daki teknolojik gelişmelerin bir numaralı kaynağı olarak nitelendirebileceğimiz DigiTimes Apple ile ilgili yeni bir dedikoduyla karşımızda. Sitenin iddiasına göre Apple önümüzdei ocak ayında bir değil iki iPad modeliyle karşımıza çıkacak.

Sözü edilen modellerden bir tanesi 8 megapiksellik kamera, çift LED çubuklu, 1536 x 2048 çözünürlüklü ekran, dört çekirdekli Apple A6 işlemci ve iPad 2’de yer alan bataryanın iki katı kapasiteyi barındıracak şekilde 14000 mAh’lik bataryaya sahip olacak. Diğer modelde ise 5 megapiksel kamera yer alacak. Bu arada mevcut iPad 2 modeli de fiyat indirimiyle birlikte daha makul fiyatlı bir çözüm olarak piyasada bulunacak ve ucuz Android tabletlerle rekabet edecek. Bu arada 5 megapiksel kamera taşıyacak yeni iPad’in kamerasının CMOS görüntü sensörü Samsung tarafından tedarik edilecek. 8 megapiksellik iPad’in sensörü ise Sony tarafından sağlanacak.

Sonuç olarak Apple’ın pazarın yüksek, orta ve alt seviyesine hitap eden üç farklı iPad tableti olacak. DigiTimes’ın haberinde yüksek ve orta seviye model arasında tek fark olarak kameralar gösteriliyor. Ancak sadece kameraların farklı olması bu cihazların orta ve yüksek seviyeye özel olarak hedeflendirilmesine yardımcı olmaz. Diyeceğimiz, DigiTimes’ın haberinin inandırıcı olması için daha fazla bilgiye ihtiyaç var. Uzun lafın kısası, ortada şüpheyle yaklaşmamız gereken bir dedikodu var.

Bunlara ek olarak DigiTimes, 2012 model iPad’in veya iPad’lerin 26 Ocak 2011 tarihinde düzenlenecek bir iWorld etkinliğiyle tanıtılacağını öne sürüyor.

İlgili – DigiTimes (1)
İlgili – DigiTimes (2)

İLGİLİ HABERLER