Teknoloji

Artık BiP’e web üzerinden de erişilebiliyor

bip webBiP yola bir anlık mesajlaşma uygulaması olarak çıkmış, Turkcell bir süre sonra uygulamayı “iletişim ve yaşam platformu” olarak tanımlamayı seçmişti. Kullanıcı tabanını istikrarlı olarak büyüten platform için uzun süredir beklenen bir özellik olan BiP web sürümü de kullanıma sunuldu.

Web sürümü sayesinde BiP kullanıcıları bilgisayar başındayken de internet tarayıcısı üzerinden arkadaşlarıyla sohbet edebilecek; dosya, fotoğraf ve video aktarımı gerçekleştirebilecek.

BiP’in web sürümünün çıkışını değerlendiren Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, şu ifadeleri kullandı: “Uzun zamandır dile getirdiğimiz ‘Türkiye’nin datası Türkiye’de kalsın’ vizyonumuzdan hareketle geliştirdiğimiz yerli ve milli iletişim ve yaşam platformumuz BiP’in gelişiminde önemli bir adım daha attık. Artık bilgisayarlarda internet tarayıcıları üzerinden de mesajlaşma hizmeti sunan BiP sayesinde, kişisel veri güvenliğinin en yüksek olduğu dijital bir platformda; yazışmak ve dosya transferi yapmak daha hızlı ve kolay hale geldi.”

BiP’in web sürümüne erişmek için öncelikli olarak bipweb.com adresini ziyaret etmek gerekiyor. Ardından akıllı telefonda yer alan BiP uygulamasında bulunan Profil menüsü içindeki BiP Web seçeneğine tıklanıyor. Böylelikle kamera aktif hâle getiriliyor. Aktif hâle gelen kamera ile internet sitesindeki QR kodu taratılıyor ve eş zamanlama yapılmış oluyor.

BiP web sürümü üzerinden şu an için sadece yazılı olarak sohbet edilebiliyor, dosya transferi gerçekleştirilebiliyor. Ancak Turkcell’den yapılan açıklamaya göre, yakında BiP’in web sürümü üzerinden “Keşfet” servislerine erişilebilecek ve tarayıcı üzerinden sesli ve görüntülü arama yapılabilecek.

İlginizi Çekebilir

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER