Teknoloji

Bing yeni logosu ve tasarımıyla Google’a üstünlük sağlamanın peşinde

Microsoft’un arama motoru Bing yeni bir görünüme kavuşuyor. Şirket geneline yayılan markaları yeniden tasarlama sürecinin bir parçası olarak hazırlanan yeni Bing logosu görücüye çıkarken, eski kıvrımlı mavi logo tasarımının yerini daha modern bir tasarıma bıraktığı görülüyor. The Verge sitesine konuşan Microsoft’tan Lawrence Ripsher, logo değişiminin kendileri adına büyük bir olay olduğunu ve eski logoya kıyasla daha açısal, daha keskin ve daha taze bir havada olduğunu belirtti. Yeni logonun rengi konusunda pek çok deneme yapan Microsoft, neredeyse altın rengine yaklaşan bir turuncu tonunda karar kıldı.

bing-yeni-logo-170913

Microsoft Bing’in logosunda kurumsal bayraklı logosunda bulunan turuncuyla aynı tonu kullanıyor. Geçtiğimiz günlerde yeni logosunu görücüye çıkaran Yahoo’nun yazı tipi nedeniyle aldığı tepkiler göz önüne alınınca logoların şirketler adına önemi bir kez daha anlaşılmıştı. Ripsher yeni logo tasarımının Bing’e fazlasıyla uyduğunu belirtmeyi ihmal etmedi.

Microsoft’un Bing’de gerçekleştirdiği değişiklikler ise sadece logoyla sınırlı kalmadı. Arama motoru PC, tablet ve akıllı telefonlara uygulanacak yeni tasarımla uyumlu olacak bir biçimde elden geçirililrken, mevcut özellik ve destek seti yeni tasarıma uyumlu olacak bir biçimde genişletildi. Bing’in yeni tasarımının demosu canlı hale gelse de, şu an için ülkemizden bu tasarıma erişmek mümkün değil.

İlgili >> The Verge, Bing Blog

İLGİLİ HABERLER