Teknoloji

Yapay zekâ destekli Bing sohbet robotunu bekleyen reklam sürprizi

microsoft bing sohbet botu bing chatgpt

Microsoft’un yapay zeka destekli arama motoru Bing, yakında sohbet özelliğine reklamlar eklemeye hazırlanıyor. Şirketin Kurumsal Başkan Yardımcısı Yusuf Mehdi, çarşamba günü yayınladığı bir blog yazısında “sohbet deneyimine reklam yerleştirme” üzerinde çalıştıklarını belirtti. Microsoft’tan bir sözcü de, Bing sohbet botu içinde reklamların yakında görünebileceğini doğruladı.

Microsoft İletişim Direktörü Caitlin Roulston, The Verge’e verdiği demeçte, “Evet, reklamlar yeni Bing’de, özellikle sohbet bölümünde gösterilecek.” dedi ve ekledi: “Yeni Bing şu anda önizleme aşamasında olduğu için, reklamların gösterilme şeklinde bazı değişkenlikler olabilir. Reklam deneyimleri için yeni fırsatlar araştırıyoruz ve zamanla daha fazlasını paylaşacağız.”

Microsoft, Bing’de reklamları bir süredir test ediyor. Şubat ayında reklam ajanslarıyla bu konuyu görüşmüştü. Reklamların nasıl görünebileceğine dair bir fikir edinmek isterseniz, Debarghya Das’ın ucuz Honda arabalarla ilgili sorgusundan paylaştığı örneğe göz atabilirsiniz. Cümlelerin ardından, Bing’e geri bağlantı sağlayan küçük bir “Ad” kutusu içeren atıflar bulunuyor.

Roulston’ın bahsettiği “değişkenlik” konusunda kesin bir bilgi verememekle birlikte, Das’ın paylaştığı örnek, Microsoft’un bir reklamı göstermesi için mantıklı bir yöntem gibi görünüyor. Eğer herkes sonunda bu deneyimi yaşarsa, bu reklamların çok rahatsız edici olacağını düşünmüyoruz.

Bing sohbet botu içinde reklam gösterimi nasıl belirlenecek, henüz belli değil

Ancak, henüz ne kadar reklam görebileceğimizi ya da Microsoft’un bir reklam göstermeye karar verme sürecini nasıl belirleyeceğini bilmiyoruz. Mehdi’nin blog yazısında, Microsoft’un “sohbet yanıtına katkıda bulunan ortakların içeriği ile reklam gelirini paylaşmak istediğini” söylüyor, ancak reklam ve reklamsız yanıtlar arasındaki dengeyi nasıl sağlayacaklarına dair bir açıklama yok. Ne olursa olsun, reklamların eklenmesi, verilen bir yanıtın güvenilir olup olmadığını belirlemek için zaten zor olan bilişsel yükü artıracaktır.

İlginizi çekebilir

Eğer Bing Sohbet reklamlarını kendiniz görmek isterseniz, bekleme listesinden hızlıca geçme şansınız oldukça yüksek. Bu yeni özellik, kullanıcıların Bing’in yapay zeka destekli sohbet robotunu deneyimlemesine olanak tanıyarak, arama motorunun daha fazla kullanıcı tarafından benimsenmesine katkı sağlayabilir. Ancak, reklamların bu süreçte ne ölçüde etkili olacağı ve kullanıcı deneyimini nasıl etkileyeceği önemli bir soru işareti olarak duruyor. Microsoft’un bu dengeyi nasıl sağlayacağı, önümüzdeki dönemde kullanıcıların Bing’i kullanma kararını büyük ölçüde etkileyebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER