Teknoloji

Bing küresel arama motoru pazarında Yahoo’yu ilk kez geride bıraktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Ölçüm şirketi StatCounter’ın açıklamış olduğu arama motoru kullanım istatistikleri oldukça ilginç bir ayrıntıyı gözler önüne seriyor. Buna göre, Bing küresel çapta Yahoo’yu kullanıcı sayısında ilk kez geride bıraktı. StatCounter’ın elde ettiği verilere göre Bing küresel arama pazarının yüzde 4.37’lik kısmını elde ederken aynı dönemde Yahoo ise pazarın yüzde 3.93’ün hakim konumdaydı.

Aslına bakarsanız her iki arama motorunun payı da Google ile karşılaştırılmayacak kadar küçük. StatCounter’a göre Google şubat ayında küresel arama pazarının yüzde 89.94’lük kısmını elde etmeyi başardı. Ancak ABD pazarına baktığımızda tablo biraz daha farklı görünüyor. Bu ülkede Yahoo pazarın yüzde 9.74’ünü, Bing ise yüzde 9.03’ünü elinde tutuyor. Google ise ABD’de yüzde 79.63’lük bir paya sahip gibi görünüyor.

StatCounter CEO’su Aodhan Cullen “Bing’in Yahoo’yu küresel çapta ilk kez geride bırakması önemli bir gelişme, ancak Google’ın pazar payından çalmak zorlu bir mücadele gibi görünüyor.” diye konuşurken “Her ne kadar Google şubat ayında küresel çapta Ağustos 2009’dan beri ilk kez yüzde 90’lık pazar payının altına düşmüş olsa da, yakın zamanda küresel hakimiyetini kaybedecek gibi görünmüyor.” şeklinde konuşarak Google’ın durumunu da özetledi.

İlgili – StatCounter

İLGİLİ HABERLER