Teknoloji

Bing’in görüntü arama özelliğine “Kaç yaşında?” aracı eklendi

bing-yas-tahmini-270515

Microsoft’un geliştirdiği “Kaç yaşında?” isimli görüntü tanıma aracı ve bu aracın bulunduğu how-old.net sitesi, mayıs ayının ilk günlerinde pek çok sosyal paylaşıma kaynaklık etmişti. Türkiye’deki kullanıcıların da büyük ilgi gösterdiği aracın oluşturduğu ilk rüzgarın yavaşladığının farkına varan Microsoft, Bing üzerinden gerçekleştirilen görüntü aramalarının yerleştirildiği sonuç sayfasına da benzer işlevi gören bir araç ekledi. Bu araç fotoğraftaki kişinin yaşını tahmin etmekle yetinmeyecek, aynı zamanda cinsiyet konusunda da tahminde bulunacak.

Yeni yaş tanıma aracı ilk kez Microsoft’un geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği Build konferansında görücüye çıkarmıştı. Aracı kullanmak için kullanıcıların Bing’in arama kutusuna bir isim yazmaları ve sonuçları Görüntüler sekmesinde görmeleri yeterli oluyor. Yaş tahmininin yapıldığı görüntünün üstünde ise gri renkle yazılmış “#HowOldRobot” etiketini taşıyan bir buton bulunuyor.

Söz konusu butona tıklandığı zaman Bing’in yaş ve cinsiyet tahmini ortaya çıkıyor. Microsoft tarafından yapılan açıklamada özelliğin geliştirme çalışmalarının devam ettiği belirtildi ve meydana gelebilecek hatalardan dolayı özür dilendi.

İLGİLİ HABERLER