Teknoloji

Bing görsel arama sayfası üzerinden alışveriş için yönlendirecek

bing-gorsel-arama-100415

Görsel arama sayfasını yenileyen Bing, kullanıcılara eskisine kıyasla daha kapsamlı ve daha işe yarar bilgiler ulaştırıyor. En ilginç yeni özellik olarak ise görsel arama sayfası üzerinden alışveriş yapılabilmesi ön plana çıkıyor.

Bir ürün fotoğrafına tıklandığı zaman o ürünün satın alınabileceği alışveriş sitelerinin logolarının bulunduğu bir şerit de fotoğrafın altında belirecek. Logolardan birine tıklandığı zaman kullanıcılar doğrudan ürün sayfasına yönlendirilecek. Bing tarafından yapılan açıklamada özelliğin henüz beta aşamasında olduğunun altı çizildi.

Görsel arama sayfasındaki değişiklikler sadece özellik boyutunda kalmıyor. Tasarımda da küçük değişikliklere giden Bing, fotoğrafların üstüne tıklandığında daha fazla bilgi gösteriyor. Satış noktalarına ek olarak; ilgili fotoğraflar, farklı boyuttaki fotoğraflar, fotoğrafın görüldüğü sayfalar ve görseli barındıran Pinterest koleksiyonları sonuç sayfasında gösteriliyor. Pinterest koleksiyonları şık bir ekleme olarak göze çarpıyor. Ancak Google’ın görsel arama sayfasında önerilen konuları listelemesiyle karşılaştırıldığında Pinterest koleksiyonlarının gösterimi daha işlevsiz bir öneri gibi gözüküyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER