Teknoloji

ChatGPT’de arama deneyimini Bing yönetecek

microsoft bing sohbet botu bing chatgpt

Bing ChatGPT‘de arama deneyiminde varsayılan çözüm olarak kullanılacak. ChatGPT Plus kullanıcılarına dağıtımı bugün itibarıyla başlayacak yeni arama deneyimi yakında tüm ChatGPT kullanıcıları için aktif hâle getirilecek. Bu ChatGPT’ye yerleştirilen bir eklenti üzerinden gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili olarak Microsoft’un tüketici pazarlamasından sorumlu yöneticisi Yusuf Mehdi’nin imzasıyla yayınlanan yazıda şu ifadeler yer alıyor: “Yeni Bing ile ilerlememizin temeli, OpenAI ile olan harika ortaklığımız. ChatGPT artık web’den erişimle daha zamanında ve daha güncel yanıtlar sağlamak için yerleşik birinci sınıf bir arama motoruna sahip olacak.”

Tıpkı Bing’in sohbet deneyiminin GPT-4 tarafından desteklenmesi ve bağlantılar için alıntıları kullanması gibi, OpenAI’nin ChatGPT yapay zekâ sohbet robotu da alıntıları da içeren arama ve web verilerini içerecek. ChatGPT’ye Bing entegrasyonu, Samsung’un yakın zamanda Bing Arama’ya geçeceği söylentilerinin ardından Google’a bağlı kalmaya karar vermesinden sonra Microsoft’un arama motoru için bir zafer olarak tanımlanabilir.

Bing ChatGPT entegrasyonu Microsoft ve OpenAI’ın iş birliğinde en yeni halka oldu

Bu noktada Microsoft ve OpenAI’ın yıllardır devam eden yakın iş birliğinin bu yılın başlarında duyurulan milyarlarca dolarlık bir yatırımla genişlediğini hatırlatmakta fayda var.

Bing ChatGPT’nin varsayılan arama motoru olurken, Microsoft da OpenAI’ın ChatGPT için kullandığı açık eklenti standardını kullanma taahhüdünü verdi. Böylelikle Bing Chat, Microsoft Copilot ve ChatGPT’de eklentilerin birlikte çalışabilmesinin de önü açılıyor.

İLGİLİ HABERLER