Teknoloji

Bing arama sonuçlarında daha fazla Facebook içeriği sunmaya başladı

Microsoft’tan yapılan açıklamada 17 Ocaktan itibaren Bing arama sonuçlarında daha fazla Facebook içeriğine yer verilmeye başlandığı duyuruldu. Güncellemeyle birlikte kullanıcılar Bing’de gerçekleştirdikleri aramaların sonuçlarında Facebook arkadaşlarının konuyla ilgili içeriklerini görebilecekler. Facebook ve Bing, Facebook’un yeni hizmeti Sosyal Ağ Araması için de güçlerini birleştirmişti.

Microsoft, Bing arama sonuçlarındaki Facebook içeriğinin eskiye kıyasla beş kat fazla olacağının altını çizdi. Sosyal medya devinden sağlanacak içerikler arasında durum güncellemeleri, fotoğraflar, bağlantılar ve yorumlar yer alacak. Bing’de arama kısmına ”Londra” yazan bir kullanıcı, arkadaşlarının bu şehir ile ilgili olarak Facebook’ta paylaştıklarını da sonuç sayfasında görebilecek.

Facebook içeriğini Bing arama sonuçlarında görmek isteyen kullanıcıların arama sonuç sayfasının sağ tarafında yer alan ”Facebook ile bağlan” bağlantısına tıklaması gerekiyor. Burada gereken izinlerin verilmesinin ardından Facebook içeriğini arama sonuçlarında görmek mümkün oluyor. Microsoft’tan yapılan açıklamada Bing’in insanlara arama sonuçlarında karar vermelerine yardımcı olacak kişilere yer veren tek arama motoru olduğu ve böylelikle aramaya ayrılan zamanın eylemin kendisine ayrılabildiği belirtildi. Facebook içeriğinin yanı sıra Foursquare ve Twitter’dan gelen bilgiler de Bing arama sonuçlarında yer alıyor. Facebook entegrasyonu şu an için ülkemizde aktif durumda değil. Bing’in Türkiye’deki etkinliğinin artmasıyla birlikte bu entegrasyonun da aktif hale gelmesi oldukça yüksek bir ihtimal.

İlgili >> Multivu

İLGİLİ HABERLER