Teknoloji

Bing arama motorunun yeni adı Microsoft Bing

microsoft bing windows 11

Microsoft Bing arama motorunu marka yenileme çalışmaları kapsamında Microsoft Bing olarak yeniden adlandırdı. Türkiye’de pek popüler olmayan bu arama motoruna herkes Bing demeye devam edecektir, ancak Microsoft bugün yayınladığı bir blog yazısı ile yeni marka duyurusunu gerçekleştirdi.

Microsoft, neden Bing markasının önüne kendi adını eklediği hakkında detaylı bilgi vermedi. Sadece “arama deneyimlerinin tüm Microsoft ailesi geneline entegre edilmesinin sürdürülmesi” kapsamında böyle bir adım attığını kaydetti.

Marka değiştirme ile birlikte Bing artık yeni logosunu kullanıyor. Microsoft Bing logosu arama motorunun ana sayfasında yer alıyor. Microsoft’un gelecekte Bing logosunu emekliye ayırıp kendi markasına odaklanan logoyu kullanmayı mı tercih edeceği, yoksa iki logoyu da kullanmaya devam mı edeceği şu an için bilinmiyor.

Yazılım devi son aylarda Bing logolarıyla çeşitli denemeler gerçekleştiriyordu. Bunların bazıları şirketin arama motorunda geçici olarak görünüyordu. Aynı zamanda şirket, son zamanlarda birçok ürününe “Microsoft” terimini ekliyor. Örneğin, Windows Store adı Microsoft Store olarak değiştirilmişti. Ayrıca yakın zamanda Office 365 de Microsoft 365 olarak yeniden adlandırılmıştı. Microsoft Edge ve Microsoft Teams de şirketin adını taşıyor. Surface ve Xbox ise Microsoft’un kapsamlı marka değiştirme çalışmalarından şimdilik etkilenmemiş durumda bulunuyor.

Marka değiştirme çalışmasının yanı sıra Microsoft, bağımsız Microsoft Search ürününde de kademeli olarak iyileştirmeler gerçekleştiriyor. Bu arama motoru Windows, Office ve bunun gibi Microsoft ürünlerinde kullanılıyor. Microsoft Search, kurumların dokümanlarda ve bunun gibi içeriklerde arama yapmalarına olanak sağlayacak biçimde Bing’e intranet üzerinden erişimlerde de sunuluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER