Ulaşım

Bill Gates’in elektrikli otomobil tercihi Elon Musk’ı kızdırdı

bill gates
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft‘un kurucusu Bill Gates, elektrikli otomobil akımına kayıtsız kalamadı. Diğer otomobil üreticilerini harekete geçirdiği için Tesla‘yı öven Gates, buna rağmen tercihini Porsche’nin elektrikli otomobili Taycan‘dan yana kullandı.

Bu tercihten Tesla’nın CEO’su Elon Musk‘ın da haberdar olması fazla zaman almadı. Gates’in tercihini eleştiren bir tweet’e yanıt veren Musk, “Gates ile olan sohbetlerimden pek etkilenmemiştim” şeklinde sitemkâr bir ifade kullandı.

Elon Musk’ın bu tarz çekişmeleri sevdiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Eksantrik milyarder daha önce Facebook CEO’su Mark Zuckerberg ve Amazon CEO’su Jeff Bezos‘a da taş atmıştı. Musk ve Bezos arasında SpaceX ile Blue Origin arasındaki rekabetten dolayı farklı bir dinamiğin olduğunu hatırlamakta fayda var.

Bill Gates ve Elon Musk arasında ortak noktalar var

Ancak Musk’ın Gates’e satışmasının bunlardan biraz farklı olduğu söylenebilir. İkilinin ortak noktalarına rağmen, Musk’ın Gates’i “sıkıcı” olarak tanımlaması biraz ilginç görünüyor. Hem Musk hem de Gates, İsveçli filozof Nick Bostrom’u takdir ettiklerini daha önce dile getirmişlerdi. Bostrom; 2014 tarihli “Superintelligence: Paths, Dangers, Strategies” isimli kitabında makinelerin zekâlarıyla insanları geride bırakabileceğini belirtmişti. Hem Musk hem de Gates, popüler dizi The Big Bang Theory’de konuk oyuncu olarak rol almıştı. Bu tarz ortak noktalara rağmen; teknoloji dünyasında Elon Musk, Bill Gates’ten ziyade eski Apple CEO’su Steve Jobs’a benzetiliyor.

Bill Gates’in Porsche Taycan tercihi, Elon Musk’ı özellikle öfkelendirmiş olabilir. Elon Musk, uzun süredir Porsche Taycan’ı Tesla Model S’in önünde gösteren paylaşımlara karşı çıkıyor. Tesla CEO’su Porsche’nin otomobilin tanıtımında kullandığı bazı ifadelerin de yanıltıcı olduğunu iddia ediyor. Dolayısıyla bu tercihin Musk’ı ayrıca sinirlendirdiğini söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER