Teknoloji

Bill Gates Microsoft yönetim kurulundan ayrıldı

bill gates

Microsoft’un kurucusu ve eski CEO’su Bill Gates, şirketin yönetim kurulundan ayrıldı. Gates, 2000 yılına kadar Microsoft’un CEO’luğunu üstlenmişti. O tarihten sonra ise Bill ve Melinda Gates Vakfı ile ilgili faaliyetlere daha fazla zaman ayırmak için görevinden ayrılmıştı. 2008 yılında ise Gates, Microsoft’taki tam zamanlı mesaisini bırakmış ve vaktini insani yardım faaliyetlerine daha fazla ayırmayı tercih etmişti.

Gates, yönetim kurulundan da benzer sebepler nedeniyle ayrılmış gibi görünüyor. Konuyla ilgili olarak yayınlanan basın bülteninde, hayırseverlikle ilgili önceliklerine daha fazla zaman ayırmayı arzuladığı dile getiriliyor. Gates, mevcut CEO Satya Nadella’ya “teknoloji danışmanlığı” yapmaya devam edecek. 2014 yılında Gates, Microsoft yönetim kurulu başkanlığını da bırakmıştı. O zaman CEO’luk görevine getirilen Satya Nadella, Gates’den kendisine danışmanlık yapması için istekte bulunmuştu.

Nadella, konuyla ilgili olarak yayınlanan basın bülteninde, “Yıllar boyunca Bill’le çalışmak ve ondan öğrenmek çok büyük bir onur ve ayrıcalıktı. Bill, yazılımın demokratikleştirici gücüne inanarak ve toplumun en zorlu sorunlarını çözme tutkusuyla şirketimizi kurdu. Microsoft ve dünya bunun için daha iyi.” ifadelerini kullandı. “Kurul Bill?in liderliğinden ve vizyonundan yararlandı. Microsoft da Bill?in ürün ve hizmetlerimizi ileriye taşımak için devam eden teknik tutkusundan ve tavsiyelerinden yararlanmaya devam edecek. Bill?in dostluğuna minnettarım ve gezegendeki herkesi ve her organizasyonu daha fazlasını başarmak için yetkilendirme misyonumuzu gerçekleştirmek için onunla birlikte çalışmaya devam etmeyi dört gözle bekliyorum.”

Gates, kurduğu şirketle teknoloji danışmanlığı rolüyle bir şekilde ilişkisini sürdürecek olsa da bu hamle, 2000 yılında CEO’luk görevinden ayrılarak başlattığı Microsoft’tan ayrılma hareketine önemli bir halka daha eklemiş oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER