Teknoloji

Bill Gates Microsoft’un TikTok’u satın alma girişimiyle ilgili konuştu

bill gates

Microsoft kurucusu Bill Gates, şirketin TikTok’u satın alma girişimi ile ilgili “zehirli kadeh” benzetmesinde bulundu. Gates, Wired ile gerçekleştirdiği kapsamlı röportajda, Microsoft’un TikTok’un belirli parçalarını satın almasının kolay ya da basit olmayacağını kaydetti. “Bu anlaşmayla ne olacağını kim bilebilir.” diyor Gates. “Ama evet, bu bir zehir kadehi.” Ayrıca sosyal medya işinde büyük bir oyuncu olmanın “basit bir oyun olmadığını” söyledi, Microsoft’un bir tür yeni içerik moderasyon seviyesiyle uğraşmak zorunda olduğunu kaydetti.

Gates, Microsoft’un sosyal medya alanına girmesi hakkında temkinli olup olmadığıyla ilgili olarak, Facebook’un biraz daha fazla rakiple mücadele etmesinin muhtemelen iyi bir şey olacağını söyledi. Ancak Trump’ın tek rakibi öldürmeye çalışmasının çok garip olduğunu da sözlerine ekledi.

Gates, bu muhtemel TikTok satın almasının nasıl işleyeceği konusunda da herkes gibi çeşitli soru işaretlerini kafasında taşıyor. Özellikle de Başkan Trump’ın, ABD Hazinesi’nin herhangi bir satın almada komisyon alması gerektiğine yönelik açıklamalarının gerçek hayata nasıl yansıyacağı bilinmeyenlerden bir tanesi oluyor. Gates, “Devam etmekte alan süreçle ilgili bu ilkenin tek başına tuhaf olduğuna katılıyorum.” diyor.

Gates’in yorumları Microsoft’un ABD, Avustralya, Kanada ve Yeni Zelanda’da TikTok’un operasyonlarını satın almakla ilgilendiğine dair resmi açıklamasından birkaç gün sonra geldi. Haberler, Microsoft’un TikTok’un tüm küresel operasyonlarını almakla ilgilendiğini de işaret ediyor. Financial Times, bu özel anlaşmayla ilgili görüşmelerin henüz başlangıç aşamasında olduğunu söylüyor.

ABD Başkanı Trump, geçen hafta içinde TikTok’u ABD’de yasaklamanın an meselesi olduğunu söylemiş, daha sonra da Microsoft’un satın alma işlemini o tarihe kadar tamamlaması ve TikTok’un yasaklanmasını engellemesi için 15 Eylül’e kadar süre vermişti.

Bu karmaşık satın alma Microsoft’a sosyal medya arenasında büyük bir yer kazandırabilir. Ancak bununla birlikte şirket kendisini ABD ve Çin arasındaki daha büyük bir ticaret savaşının ortasında da bulabilir. Gates açık bir şekilde bu satın alma konusunda temkinli davranıyor. Microsoft’un TikTok’un sahibi olup olmayacağını görmek için önümüzde bir ayı biraz aşkın bir süre bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER