EğlenceManşetler

Bike Race Android Oyun İncelemesi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Mobil oyun pazarı genişledikçe, geliştiricilerin ellerindeki kaynaklar arttıkça oyunlar eskiye nazaran daha komplike bir yapıya bürünmeye başladılar. Özellikle popüler hale gelen oyunların yaratıcıları tarafından geliştirilmiş yeni oyunlarda işleri daha karmaşık hale getirmek olmazsa olmaz bir özellik olarak yansıtılmış durumda. Ancak, fazla komplike bir senaryo yaratmadan da oyuncuyu zorlamak mobil oyunlarda yapılması pek de zor bir şey değil. Bu oyunlardan biri de çok sayıda muadili bulunmasına rağmen yine de kullanıcıya eğlenceli dakikalar geçiren bir oyun olan Bike Race.

Bike Race’i oldukça basit bir sistematiğe sahip bir oyun olarak nitelemek mümkün. Çok sayıda bölüm ve bu bölümlerin altında yer alan seviyeleri barındıran oyunda temel amaç şov motorsikleti ile biraz akrobasi yaparak mümkün olan en kısa sürede bitiş çizgisini geçmek gerekiyor. Bu süreçteki akrobasiyi birazdan daha fazla olarak nitelemek de mümkün. Zira, tüm oyunlarda olduğu gibi Bike Race’te de oyunda ilerledikçe seviyeleri geçmek daha zor hale geliyor.

Bike Race’te toplamda 8 bölüm ve bu bölümlerin her birinin altında 8 seviye bulunuyor. Kısacası oyunda toplamda 64 seviye mevcut. Bir bölümü açmak için bir öncekini tamamlamak gerekiyor. Bölümlerin altındaki seviyeler tamamlandığı zaman oyunculara maksimum üçe kadar yıldızlar veriliyor. Bu yıldızların verilmesindeki temel kriteri ise zaman. Seviye ne kadar hızlı tamamlanırsa alınacak yıldızların sayısı da o kadar artıyor. Toplanan yıldızlar oyun içinde yeni bisikletlerin açılmasında kullanılıyor. Yeni bisikletlerin açılması için gerekenler sadece yıldız toplamak ile de kısıtlı değil. Her bisiklet açılmaları adına kendilerine özgü bazı kriterlere sahipler. Oyunun ekstra araç sayısının da yüksek olduğunu belirtmekte fayda var. Oyundaki ekstra araçları açmak için oyun içi satın alma özelliğinden faydalanmak da mümkün. Belli bir yıldız sayısına ulaştıktan sonra oyunu Multiplayer modunda çevrimiçi oynamak da mümkün hale geliyor.

Oyunun kontrolleri temelde kolay gözükse de ince ayarları iyi tutturmak gerek. Gaza basmak için ekranın sağına, fren yapmak için ise ekranın soluna dokunmak yeterli. Gyro özellikleri sayesinde ise akrobatik hareketleri yapmak mümkün hale geliyor. Ancak, bütün bu kontrolllerin son derece hassas bir dengede oturduğunun altını çizelim. Zira, bu denge tutturulamazsa motordan düşmek ya da diğer platforma atlayamamak gibi sonuçlar ile karşı karşıya gelmek mümkün olabiliyor.

Bike Race son derece basit gibi gözükse de kontrollerdeki hassas dengeler nedeniyle bıçak sırtında ilerlenen bir oyun haline dönüşebiliyor. Farklı dekorlarda benzer bir deneyim kullanıcıya sunulsa da, bu durum oyunun zevkli bir yapıya sahip olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Bazı durumlarda sinir bozucu anlar yaşansa da, Bike Race’in kullanıcılara eğlenceli anlar yaşatmaya mahir olduğu bir oyun olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

İlgili >> Google Play

İLGİLİ HABERLER