Teknoloji

Beyoncé’nin görsel albümü iTunes tarihinin en hızlı satan albümü oldu

Müzik dünyasının süperstarlarından Beyoncé Knowles geçtiğimiz hafta iTunes üzerinden sürpriz bir albüm yayınlayarak hem hayranlarını hem de müzik piyasasını şaşırtmıştı. Önceden hakkında herhangi bir duyuru veya promosyon çalışması yapılmayan albüm, ”iTunes’un en hızlı satan albümü” unvanını eline geçirmeyi başardı.

beyonce-171213

Beyoncé adını taşıyan albüm üç gün gibi kısa bir süre içinde 828 bin 773 dijital kopya satışına ulaşırken, Apple’dan yapılan açıklamaya göre 104 ülkede listelerin zirvesine yerleşerek önemli bir başarının altına imza attı. iTunes aracılığıyla 119 ülkede piyasaya sürülen albümde 14 yeni şarkı ve 17 klip yer alıyor. Vanity Fair’in haberine göre, albümün 80 bin seviyesini görmesi sadece 3 saat aldı.

Kliplerin albüm yayınlanmadan önce çekilip hazırlanması Beyoncé’nin çalışmasını biraz daha özel kılıyor. iTunes üzerinden şarkıları satın alanlar şarkıların kliplerine de sahip olabiliyor. Kliplerin 30 saniyelik ön izlemelerine ise YouTube’da Beyoncé’nin Vevo kanalı aracılığıyla erişilebiliyor.

İlgili >> iTunes, Vanity Fair, Beyoncé (YouTube)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER