Manşetler

Beyoğlu’ndaki patlamanın ardından BTK sosyal medyada bant daraltma uygulamasına gitti

türkiye sosyal medya beyoğlu patlaması
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bugün öğlenden sonra İstanbul’un Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamanın ardından olay anına ve sonrasına ait olduğu belirtilen pek çok görüntü sosyal medyada dolaşmaya başlamıştı. Bu görüntülerin bazılarının aynı yerde geçmişte yaşanan olaylara ait olduğu kısa süre içinde anlaşılırken; Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Beyoğlu patlaması nedeniyle sosyal medya platformlarında bant daraltma uygulamasına gidildiğini duyurdu.

Karar gazetesinin haberine göre, BTK bant daraltma uygulamasını basın etiğine aykırı görüntüler ve terör içerikleri için ilgili birimlerin talebi üzerine gerçekleştirdi. Söz konusu uygulama ilk etapta tüm internet servis sağlayıcılarını etkilememiş gibi görünse de, hâlihazırda tüm operatörlerde sosyal ağlara erişimde problem yaşanıyor.

Erişimin kısıtlandığı platformlar arasında Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, TikTok başı çekiyor. NetBlocks sitesinin haberine göre, Telegram erişiminde de bir kısıtlama söz konusu. Popüler haberleşme platformu WhatsApp’a erişimde ise şu an için bir sorun yok.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, patlamada 6 kişi hayatını kaybetti, 53 kişi ise yaralandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ” “Kesin olarak bu terördür dersek belki yanlış olur ama ilk gelişmeler, valimin bize aktardığı ilk bilgi burada bir terör kokusu var. Şu an itibarıyla ilk tespitler oradaki kaçışmalar vesaire falan, bir kadının bu işte rol oynadığı noktasında” ifadelerini kullandı.

Beyoğlu patlaması nedeniyle bugün saat 20.00’de Vodafone Park’ta oynanacak Beşiktaş-Antalyaspor müsabakası da ileri bir tarihe ertelendi.

İLGİLİ HABERLER