Teknoloji

Beyaz Xbox Series X için ilk somut işaret

beyaz xbox series x

Microsoft yeni nesil oyun konsolu Xbox Series X’in şimdilik sadece siyah renkli versiyonunu göstermiş durumda. Ancak şirketin konsolun beyaz versiyonunu çıkaracağına dair beklentiler de oldukça yüksek. Reddit’te paylaşılan beyaz renkli bir Xbox Series X kumandası, bu beklentinin gerçeğe dönüşme ihtimalinin kuvvetli olduğunu gösteriyor.

Kumandanın görselini paylaşan “Wolfy_Wizzardo” rumuzlu Reddit kullanıcısı daha sonrasında hem paylaşımını sildi hem de hesabını kapattı. Bu kullanıcı paylaşımını silmeden önce fotoğrafı, ABD’nin Washington eyaletinde bir Microsoft çalışanının oğlu tarafından verilen bir partide çektiğini belirtmişti. Hesabın kapatılmasından önce yapılan incelemede ise söz konusu kullanıcının uzun süredir Washington eyaletinin Seattle şehriyle ilgili paylaşımlar yaptığı görülmüştü.

Beyaz renkli oyun kumandasında yeni D-Pad’in varlığı hemen göze çarpıyor. Paylaşımı yapan kullanıcıyla hesabını silmeden önce temasa geçen The Verge sitesi, beyaz oyun kumandasının daha “kareli” göründüğü ve Xbox logosunun da büyüdüğü bilgisini veriyor.

Söz konusu konsolda oyun oynadığını da belirten Reddit kullanıcısı, arayüzün Xbox One UI’a benzediğini belirtti. Microsoft’un birkaç küçük değişiklik dışında Xbox One’daki mevcut arayüzünden vazgeçmeyeceği konuşuluyor.

Beyaz kumandanın ikinci bir yeni nesil konsola ait olduğu iddiası da gündeme getirildi. Microsoft’un “Lockhart” kod adıyla anılan, daha uygun fiyatlı yeni nesil konsolunu ağustos ayında tanıtabileceği söyleniyor. Bu konsolun Xbox Series S adıyla resmiyet kazanabileceği belirtiliyor.

Beyaz Xbox Series X kumandasının özel üretim bir konsol için hazırlanmış olması da sürpriz olmayacaktır. Microsoft 2013’te Xbox One’ı çıkarırken de konsolun sadece geliştirme ekibindekilere dağıtılan beyaz bir versiyonunu da hazırlamıştı. Şirket henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmış değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER