Teknoloji

Beyaz Saray fotoğrafçısı Instagram seçkisini iPhone fotoğraflarıyla oluşturdu

BEYAZ SARAY

Beyaz Saray ve ABD Başkanı Barack Obama’nın resmi fotoğrafçısı Pete Souza, gelenekselleştirdiği “Instagram’da Bu Yıl” koleksiyonunun 2015 versiyonunu yayınladı. Souza, bu yılki seçkisinde sadece iPhone ile çekilen fotoğraflara yere verdi. Souza, Instagram hesabında bulunan fotoğraflardan oluşan seçkiyi kullandığı ekipmanlara ve çekim süreçlerine ilişkin bazlı bilgiler de vererek Medium üzerinden paylaştı.

Kare formatındaki tüm fotoğrafları iPhone ile çektiğini söyleyen Souza, tam çerçeve yatay ve dikey fotoğraflar içinse DSLR kamera kullandığını belirtti. Genellikle Canon 5DMark3 kullandığını dile getiren Beyaz Saray fotoğrafçısı, bazen Sony, Leica ve Nikon modellerini kullandığını da sözlerine ekledi.

Beyaz Saray fotoğrafçısı bu yılki Instagram seçkisinde, sadece iPhone ile çekilen kare fotoğraflara yer verdi. Kare fotoğraflar, pek çok kişi tarafından Instagram’ın tanımlayıcı özellikleri arasında sayılıyor.

Souza, fotoğrafları düzenlerken faydalandığı uygulamalar arasında sadece Hipstamatic’in ismini zikretti. Apple CEO’su Tim Cook, iPhone ile çekilmiş fotoğrafların bulunduğu koleksiyonu “Büyüleyici” açıklamasıyla Twitter hesabından paylaştı.

İLGİLİ HABERLER